• Lorem ipsum

binnenmuur verven

Meer weten over gipsplaten verven met Keim? In het onderstaande project geven we hierover meer uitleg.

Project omschrijving

Onze klant was in dit geval de eigenaar van een nieuwbouw huis in de wijk Oosterwold tussen Almere en Zeewolde. In deze nieuwbouwwijk regelen de bewoners alles zelf, van de aansluiting op het riool tot energievoorzieningen. In de wijk wordt een ecologisch dorp gebouwd van 22 houten huizen.

De woningen worden opgetrokken in houtskeletbouw. Deze bouwmethode is niet alleen snel maar ook duurzaam. De hoge isolatiewaarde zorgt ervoor dat de woning sneller is opgewarmd en de warmte langer vasthoudt. Vergeleken met traditionele bouw, waarbij beton of steen wordt gebruikt in de constructie van de binnen muren worden in het geval van houtskelet houten frames gevuld met isolatie en afgewerkt. 

Het houtskelet aan de binnenkant wordt veelal afgewerkt met gipsplaten of stucplaten. Gipsplaten zijn de herkennen aan de wit of grijs kartonnen buitenkant, stucplaten zijn te herkennen aan de bruine buitenkant.

Stucplaten zijn bedoeld om direct op te stucadoren waarna de gestucte eindlaag geverft kan worden. Gipsplaten kunnen direct geverft worden nadat de naden en schroefgaten zijn afgewerkt met bijvoorbeeld stucpasta.

In dit geval is geadviseerd de gipsplaten te verven met Keim Innostar. Niet alleen is deze duurzame muurverf vrij van schadelijke stoffen en geurloos, ook is de dekkingsgraad zo hoog dat één laag meestal voldoende is. Keim Innostar is daarmee ideaal voor huizen en gebouwen die snel in gebruik genomen moeten worden. Keim Innostar kan gebruikt worden voor binnenmuren en plafonds. Het is geen probleem om deze verf over oude bestaande (ook niet-minerale) ondergronden aan te brengen.

Omdat de naden van de gipsplaten zijn afgewerkt met een materiaal anders dan het karton van de gipsplaat is een primer aan te bevelen. De geadviseerde primer is Keim Soliprim, deze primer zorgt er voor dat de zuigingsverschillen worden opgeheven.

Innostar op gips
Houten huis
Innostar op gips
Binnenkant huis
Innostar op gips
Resultaat Innostar

 

Hoe moet je gipsplaten verven?

  • Naden en schroefgaten dichtsmeren met bijvoorbeeld stucpasts.
  • gedroogde stucpasta vlak schuren.
  • Keim Soliprim aanbrengen met roller of kwast en minimaal 6 uur laten drogen.
  • Plak waar nodig af met schilderstape.
  • Keim Innostar aanbrengen met roller, verf de banen zoveel mogelijk nat in nat en werk niet te ver vooruit met het verven van de randen.
  • Indien de dekking niet 100% is breng na minimaal 6 uur drogen een tweede laag aan.
  • Verwijder de schilderstape zo snel mogelijk na de eindlaag.

 

Populaire gipswand kleurkeuzes

De meeste mensen verven hun binnenmuur wit. Onderstaande witkleuren als ook de Keim kleur 9870 en 100% wit vallen in de prijsgroep 0, kijk hier voor Keim Innostar kleurinformatie. Ook mooi is één of meerdere muren een contrasterende kleur te geven naast de witte muren en/of plafonds.

De toevoegingen van het pigment geven kleine varriaties in wit:

  • RAL 9016 (verkeers wit) is wit met 3 eenheden zwart
  • RAL 9003 (signaal wit) is wit met 4 eenheden zwart
  • RAL 9010 (zuiver wit) is wit met 3 eenheden zwart, 2 eenheden oker
  • RAL 9001 (crème wit) is wit met 9 eenheden zwart, 6 eenheden oker, 2 eenheden rood  

Hieronder ziet u een afbeelding van 4 veel gebruikte wit tinten uit de RAL kleurenwaaier.

RAL 9001
creme wit
RAL 9016
verkeers wit
RAL 9003
signaal wit
RAL 9010
rein wit


De gebruikte Keim producten: 

Keim innostar

Keim Innostar is de allround minerale sol-silicaatverf voor binnen, nat afneembaar klasse 1 in combinatie met een briljante witgraad. Keim Innostar is geschikt voor muren en plafonds en kan over oude bestaande (ook niet minerale) ondergronden geschilderd worden. Keim Innostar is ultradekkend zodat veelal 1 laag voldoende is en de opbrengst daardoor hoog.

 

Keim innostar

Keim Soliprim is een speciaal silicaat gronderingsmiddel voor binnen op basis van hydrosol en kiezelsol. Keim Soliprim is geschikt voor: het opheffen van zuigingsverschillen tussen minerale en organische ondergronden, draagkrachtige oude verflagen of gedeeltelijk behandelde ondergronden. Het fixeren en verstevigen van krijtende of verzandende ondergronden. De optimalisatie van de homogeniteit van het oppervlak voor de daarop volgende verflagen, in het bijzonder bij sterk strijklicht.