• Lorem ipsum

Hoe kan ik achterhalen of er keim verf op mijn muur zit?
Keim verf is onbrandbaar. Keim verf wordt niet week als u 80% alcohol op een doekje doet en hiermee over de verflaag gaat.

Hoe voorkom ik rolsporen?
Verf kris kras door elkaar en niet in rechte banen, rol een bakstenen muur met een doorlopende horizontale voeg wel horizontaal af.

Moet ik een primer of grondverf gebruiken?
Gebruik altijd een primer als de ondergrond uit meerdere materialen bestaat bijvoorbeeld als de muur gerepareerd is of naden zijn dichtgesmeerd. Dit heeft te maken met zuigingsverschillen die opgeheven moeten worden. Ook bij sterk zuigende ondergronden is een primer aan te bevelen.

Kan ik strengpersstenen schilderen met Keim verf?
Ja, strengpersstenen zijn te verven met Keim Soldalan.

Hoe kan ik beton beschermen met behoud van de betonlook?
Met Keim topsiegel kan beton preventief beschermd worden tegen water, vetten en oliën. Door zijn transparantie blijft de betonlook behouden.

Een andere manier is het gebruik van Concreton Lasur, bij deze verf kunt u de transparantie graat instellen zodat de ondergrond door de verf heen zichtbaar blijft.

Welke Keim verf kan ik het beste gebruiken voor het schilderen van gipsplaten?
Gipsplaten kunnen zeer goed met Keim Innostar geverft worden. Let op dat de dichtgesmeerde overgangsnaden tussen de gipsplaten zichtbaar kunnen blijven bij de donkere kleuren. Voorbehandeling met Keim Soliprim is dan raadzaam.

Wat voor reparatiemateriaal moet ik gebruiken voor het schilderen met Keim Concretal Lasur?
Het eenvoudige antwoord is elke op cement gebaseerd repratiemateriaal dat zoveel mogelijk de kleur, afwerking en porositeit van de ondergrond benaderd. Als Concretal-Lasur in de transparante variant wordt gebruikt zal de gerepareerde plek waarschijnlijk zichtbaar blijven. Test de reparatie altijd met het Keim-systeem dat u selecteert.

Kan Keim Concretal Lasur op vloeren gebruikt worden?
Nee, Keim Concretal Lasur wordt niet aanbevolen voor vloeren.

Wat is hydrofobering en met welke producten kan ik dat doen?
Hydrofobering maakt je buitengevel waterafstotend. Eigenlijk is hydrofoberen hetzelfde als impregneren. Door een laag van dit waterafstotende middel aan te brengen wordt de gevel ongevoelig voor vocht en worden vochtproblemen in huis voorkomen. De Keim producten Lotexan en Topsiegel kunnen hiervoor gebruikt worden met elk hun eigen toepassingsgebied.

Is er een primer nodig als voorbehandeling bij het gebruik van Keim Royalan?
Keim Royalan is ontworpen om op kale minerale ondergronden te worden toegepast. Er is geen primer nodig, in feite vereist de aard van het minerale systeem dat de verf direct op het blote oppervlak wordt aangebracht zodat een chemische reactie optreedt. Bij het schilderen over conventionele verven is echter een speciale overbruggings primer vereist.

Kan Keim Royalan worden aangebracht op eerder geschilderde oppervlakken?
Ja, op voorwaarde dat de vorige coating schoon en goed gehecht is aan de ondergrond. Een speciale overbruggings primer (Keim contact plus) wordt toegevoegd aan de Royalan in de eerste laag. Houd er rekening mee dat het ademend vermogen van het substraat niet zal worden verbeterd door Keim Royalan te gebruiken, omdat de vorige coating altijd als een vochtbarrière zal fungeren.

Kan ik een kleur selecteren van een andere verf leverancier of moet ik kiezen uit de KEIM Kleuren?
U kunt een kleur kiezen van een andere verf leverancier. We hebben hiervoor de gebruikte kleurwaaier (van de leverancier) en het kleurnummer nodig. Indien niet bekend hebben we een sample nodig om een kleur match te doen. We kunnen meestal een overeenkomende kleur vinden, maar vanwege de aard van onze minerale pigmenten zijn sommige heldere rode en bepaalde andere kleuren niet haalbaar.

Kan ik Keim verf toepassen in de buurt van de zee?
Ja, Keim Royalan is zeer geschikt voor kust omgevingen. De unieke minerale structuur is ontworpen om zeer zure en alkalische omgevingen te weerstaan, evenals zoute lucht en vocht. Royalan gaat een chemische verbinding met de ondergrond aan met als gevolg geen afbladdering of schilferende verflagen.

Kan ik Keim Lasur over kit verbindingen toepassen?
Minerale verven zijn niet ontworpen voor adhesie aan kit. Indien mogelijk, moet kit worden toegepast na de toepassing van Keim lasur. Dit zal ervoor zorgen dat de Lasur het schoonste mogelijke oppervlak heeft om zich aan te binden.

Hoe kan Keim verf vergeleken worden met acrylverf?
Acrylverf zorgt voor een filmvormende laag die mechanisch aan het oppervlak hecht. Keim minerale verven trekken in het oppervlak en binden door middel van een chemische reactie. Er is een groot aantal functies en voordelen van Keim minerale verven en waarom ze een betere keuze zijn dan Acrylverf.

Is Keim duur om te gebruiken in vergelijking met conventionele Acrylverf?
Als u de kosten van Keim vergelijkt op basis van de kosten van het verfblik, dan is Keim duurder. Het totale verfsysteem moet echter worden geëvalueerd om de totale kosten van de toepassing van Keim met Acrylverf te vergelijken.
Keim wordt meestal als 2-Laags systeem (grondlaag, toplaag) toegepast zonder dat er een voorbehandeling nodig is. Acrylverf wordt over het algemeen als 3-Laags systeem toegepast (voorbehandeling en twee verf lagen). Vanuit een arbeidsperspectief is Keim dus goedkoper door een schilder toe te passen.
Keim gaat enorm lang mee. Door de permanent binding aan de minerale ondergrond verbladdert en verschilfert Keim verf niet. De kleuren vervagen niet door de minerale pigmenten. Acrylverf aan de andere kant, zal na verloop van tijd vervagen en de verflaag zelfs loskomen van de ondergrond. De restauratie tijd is bij Keim verf dus veel langer.

Moet Keim worden aangebracht door een erkend schilder?
Nee, Keim verven kunnen door iedereen worden toegepast. Er zijn een paar elementaire principes die moeten worden gevolgd bij het toepassen van de producten, maar Keim minerale verven zijn over het algemeen eenvoudig in gebruik.