klantenservice

Wat is afwasbare muurverf

Wat is afwasbare muurverf

Dit is een ideale muurverf voor keukens, badkamers en andere ruimtes die je graag extra schoon houdt. Deze verf kan beter tegen vocht dan de eenvoudige latex muurverven, die in andere ruimten prima hun werk doen. Handig voor thuis, maar ook op kantoor, in winkels, horecazaken en praktijkruimtes.

Vocht en vuil zijn de vijanden van elk huishouden, maar ze zijn niet buiten te sluiten. En als je een klein kind hebt, moet je er rekening mee houden dat zoon- of dochterlief een keer de viltstift op de slaapkamermuur uitprobeert. Het is dan ideaal als je je muren hebt geverfd met schrobvaste muurverf. Gewoon een doek met wat water pakken, er overheen gaan en klaar is kees.

Veel muurverf is tegenwoordig al afwasbaar. Latexverf van goede kwaliteit kan al voldoende zijn. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste verf per ruimte.

Verschillende schrobklasse:

De bestendigheid van verf tegen vervuiling wordt aangegeven in een aantal schrobklasse waarbij de hoogste klasse het beste bestand is tegen natte reiniging.

Schrobklasse 1 - Zeer goed reinigbaar met water en borstel, uitermate geschikt voor ruimtes waar de kans op vervuiling groot is en of de muur vaak schoongemaakt wordt 

Schrobklasse 2 - Goed reinigbaar met een natte doek. Meeste vervuiling is te verwijderen. 

Schrobklasse 3 - Afneembaar met een vochtige doek maar niet geheel zonder risico de verflaag zichtbaar te beschadigen. 

Let op - Veegvaste muurverf lost op in water! Weet dat niet alle muurverf afwasbaar is. Er is een soort die je moet vermijden, namelijk de zogeheten veegvaste muurverf. Die wordt ook lijmverf genoemd en is nauw verwant met behangplaksel. Deze verf is goedkoop, maar beslist ongeschikt voor badkamers en keukens. Komt veegvaste muurverf in aanraking met water, lost hij namelijk op. Niet bepaald afwasbaar dus.

Kies Keim muurverf

Wil je het beste van het beste, dan kun je overwegen om het product Keim Biosil aan te schaffen. Dit is een vochtregulerende nat afneembare muurverf klasse 2 van de allerhoogste kwaliteit. Behalve dat je er eenvoudig vuil van af haalt, beschermt deze verf tegen bacteriën, algen en schimmels. Dit is verreweg de beste manier om vocht en vuil in de badkamer tot een minimum te reduceren.

Ga je een keuken schilderen dan zou je kunnen overwegen om het product Keim Innostar aan te schaffen, deze heeft de hoogste schrobklasse en is daardoor zeer goed afneembaar. 

Kies altijd voor kwaliteit als je op zoek bent naar een afwasbare muurverf! Het feit dat je afwasbare muurverf wil kopen geeft eigenlijk al aan dat je de muur (en de coating) zwaar gaat belasten. De keuze voor een A-merk is dan juist verstandig.

Vrijblijvend persoonlijk advies

Het is belangrijk dat u de juiste Keim verf gebruikt voor uw verfklus. Op de Keim-Specialist site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van de juiste keuze, kijk vooral ook naar onze Keim advies artikelen. Wilt u liever direct advies, neem dan contact op met de Keim specialist.

Bel ons, mail ons of stuur een whatsapp bericht door op het betreffende icoontje te drukken.

- tel / whatsapp: +31(0)633308690 - contactformulier