• Lorem ipsum

keim afwasbare verf

Afwasbare muurverf is handig op plaatsen waar de kans op vlekvorming groot is. Voorbeelden zijn de muur in achter de gootsteen of de afvalbak maar ook de plek waar de hond graag gaat liggen. Het kan ook voorkomen dat er door uw (klein)kind een 'mooie' tekening wordt gemaakt op een ongeschikte plek.

Beschermen tegen natte vlekken

Om een muur te beschermen tegen natte vlekken kan er bijvoorbeeld een transparante coating toegepast kunnen worden. Bij een coating wordt de muur volledig afgesloten tegen het indringen van vocht. Voordeel is dat een vlek niet in de muur kan trekken en eenvoudig met water afgespoeld kan worden. Nadeel is dat de ondergrond zijn dampopenheid verliest en de coating het uiterlijk van de muur iets aantast.

Beschermen tegen droge vlekken

Droge vlekken moeten meestal afgeboend worden, het is hier belangrijk een verf te hebben die slijtvast is. De slijtvastheid van een verf wordt aangeduid met de schrobklasse. Een verf met een goede schrobklasse kan nog steeds dampopen zijn en dus vocht doorlaten vanuit de muur. 

Verschillende schrobklasse:

De bestendigheid van verf tegen vervuiling wordt aangegeven in een aantal schrobklasse waarbij de hoogste klasse het beste bestand is tegen natte reiniging.

Schrobklasse 1 - Zeer goed reinigbaar met water en borstel, uitermate geschikt voor ruimtes waar de kans op vervuiling groot is en of de muur vaak schoongemaakt wordt 

Schrobklasse 2 - Goed reinigbaar met een natte doek. Meeste vervuiling is te verwijderen. 

Schrobklasse 3 - Afneembaar met een vochtige doek maar niet geheel zonder risico de verflaag zichtbaar te beschadigen. 

Let op - Veegvaste muurverf lost op in water! Weet dat niet alle muurverf afwasbaar is. Er is een soort die je moet vermijden, namelijk de zogeheten veegvaste muurverf. Die wordt ook lijmverf genoemd en is nauw verwant met behangplaksel. Deze verf is goedkoop, maar beslist ongeschikt voor badkamers en keukens. Komt veegvaste muurverf in aanraking met water, lost hij namelijk op. Niet bepaald afwasbaar dus.

Keim afwasbare muurverf

Bij voorkeur gebruikt u een verf met schrobklasse 1, voorbeeld is Keim Innostar, deze is zeer goed te reinigen met een borstel en vochtige doek.

Wilt u de muur coaten dan zou u na het verven de InnoCoatings Topcoat 1K kunnen toepassen. Hiermee maakt u de muur, vrijwel onzichtbaar, waterdicht.Keim Keim verf - Biosil
Keim verf - Biosil
€35,35Incl. btw