• Lorem ipsum

Keim buitenmuur kleuren

In het onderstaande artikel gaan we in op buitenmuur kleuren. Waar moet u op letten en wat zijn populaire kleurkeuzes. Een buitenmuur-kleur is het goedkoopste en meest effectieve ontwerpelement in de bouw. Aansprekende en harmonieuze kleuren verhogen het woongenot. Kleurveranderingen daarentegen zijn storend voor het aangezicht, niet alleen lelijk maar het doet ook het goede gevoel van de met zorg uitgezochte kleuren teniet. Dit is te voorkomen door gebruik te maken van Keim buitenmuurverf met 20 jaar kleurgarantie. 

Buitenmuur kleuren kiezen voor uw situatie

De architectuur is vaak al een goede raadgever. Heeft u een woning met simpele, strakke lijnen, dan is het verstandig om ook voor een beperkt kleurenpalet te kiezen. Bewoont u een groot huis met veel nissen, balkons, ronde en hoekige vormen en andere afwijkingen van een strak patroon, dan kunt u meerdere kleuren kiezen en zo een levendig geheel maken. Verder, een klassiek oud huis oogt meestal beter in klassieke kleuren buitenmuurverf.

Meer tips bij het kiezen van buitenmuurverf kleuren:

  • Denk verder aan eventueel groen. Hebt u een weelderig begroeide tuin of een tuinhek in een bepaalde kleur, dan moet uw huis hiermee harmoniëren.
  • Kiest u voor donkere tinten, dan zal uw woning kleiner lijken. Met lichte kleuren buitenmuurverf bereikt u precies het tegenovergestelde.
  • U kunt ervoor kiezen om de voor-, achter- en zijgevels van kleur te laten verschillen. Dit kan een leuk speels effect geven. Maar zorg wel voor evenwicht in kleuren. Ze moeten bij elkaar passen. Vraag advies aan een architect als u er niet uitkomt.
  • De regenpijp en de dakgoot zijn niet altijd de mooiste onderdelen van een gevel. U kunt ze in het niet laten verdwijnen door ze dezelfde kleur te geven als de aangrenzende delen van uw gevel. Maar u kunt ook voor het omgekeerde kiezen. Met een contrasterende kleur buitenmuurverf kiest u juist voor speelsheid.
  • Wie iets gewaagds wil, informeert beter vooraf de gemeente. Er zijn vaak regels die het niet toestaan om de woning in elke gewenste kleurencombinatie te schilderen. De buren kunnen ook een mening hebben.
  • Zorg dat de kleur buitenmuurverf van uw keuze niet vloekt met de woningkleur van de buren. Een huis mag best aandacht trekken, maar niet de omgeving ontsieren.
  • De donkere kleuren kunnen wel twee keer zo duur zijn als de wit varianten. Gebruik voor de eerste laag van de spatrand de wit variant en verf de tweede laag in de donkere kleur om geld te besparen.
  • Wist u dat Royalan als tweede laag over Soldalan als eerste laag aangebracht mag worden.
  • Stel u wilt u buitenmuur verven in wit maar u weet niet precies welke wit variant, wat u kunt doen is een paar wit varianten bestellen om te proberen. In een tweede bestelling kunt u dan de mooiste variant bestellen voor de tweede laag die alles gelijk trekt. U weet op deze manier tevens veel nauwkeuriger hoeveel verf u nog nodig heeft.

 

Keim Concreton pure black 9008
Keim Concreton pure black 9008
Keim Soldalan 100% wit
Keim Soldalan 100% wit

Populaire buitenmuur kleuren en ideeën:

De juiste binnenmuur kleur kiezen is moeilijk zonder de kleur in het echt te zien. Het beste is niet af te gaan op hoe de kleur er op het beeldscherm uitziet maar om een keim kleurenwaaier of direct de kleuren brochure van Keim te bestellen. Ook kunt u een uitstrijk op papier van maximaal drie kleuren aanvragen middels ons contactformulier van de Keim-Specialist, vergeet niet u n.a.w. gegevens mee te sturen en dat het gaat om buitenmuur verf.

De meest veilige keuzes zijn wit of een gebroken wit varianten. Voorbeelden van wit zijn KEIM 100% wit of RAL 9003. Gebroken wit voorbeelden zijn KEIM 9870 en RAL 9010 of RAL 9016. Ook grijs of antraciet wordt veel gekozen, speciaal voor de spatrand, voorbeelden hiervan zijn KEIM 9008 (S) of RAL 7012. De donkere zwart kleuren RAL 7016 en RAL 7021 kunnen voor de buitenmuur verven alleen in Keim Royalan gemaakt worden.

De 4 meest gekozen lichte Keim kleuren:
WIT
RAL 9003
RAL 9010
KEIM 9870

De 4 meest gekozen donkere Keim kleuren:
RAL 7012
RAL 7016
RAL 7021
KEIM 9008

Afwijken van de veilige keuzes hoeft niet meteen voor het hele huis. U kunt ook een element van het huis in een accentkleur verven. Dit kan een gevelvlak zijn maar ook de schoorsteen of bijvoorbeeld de kozijnen. Aangezien alle keim buitenmuur verven in 2 lagen aangebracht moet worden kunt ook experimenteren met de eerste laag. Is het niets, verft u er gewoon weer overheen.

Enkele prachtige buitenmuur kleurcombinaties van Keim:

Donkeretinten voor een moderne uitstraling

Keim soldalan

Toegepaste verf Keim Soldalan in de Keim kleur 9008S van de Keim Soldalan Monochrome kleurenwaaier.

 

Onderstaande kleuren kunnen gekozen worden indien er een iets donkere of lichtere kleur gewenst is.

RAL 7022 is de donkerste kleur die gemaakt kan worden in Keim Soldalan.

RAL 7012
9008S
RAL 7016
RAL 7022

Nog een voorbeeld van een donkere kleur

Keim soldalan

Toegepaste verf Keim Royalan in de Keim kleur 9008 van de Keim Exclusiv kleurenwaaier.

 

Onderstaande kleuren kunnen gekozen worden indien er een iets donkere of lichtere kleur gewenst is. RAL 7021 is de donkerste kleur die gemaakt kan worden in Keim Royalan.

RAL 7012
9008
RAL 7016
RAL 7021

Geeltinten voor een zonnige uitstraling

Keim soldalan

Toegepaste verf Keim Soldalan in de Keim kleur 9058 van de Keim Exclusiv kleurenwaaier en de kleuren 103 en 122 van de Keim avantgarde kleurenwaaier.

 

De kleuren 9055 en 9057 passen oook zeer goed bij de gekozen kleuren.

9055
9057
9058
103
122

Aardetinten voor een natuurlijke uitstraling

Keim soldalan

Toegepaste verf Keim Soldalan in de Keim kleur 104 van de Keim avantgarde kleurenwaaier.

 

Onderstaande kleuren passen er perfect bij qua kleurtoon.

102
103
104
105
107

Persoonlijk advies

 

 

 

 

- tel / whatsapp: +31(0)633308690 - contactformulier