klantenservice

Keim kalkverf

Keim kalkverf

In dit artikel geven we meer uitleg over Keim kalkverf.  Kalkverf heeft een aantal mooie eigenschappen die veel mensen aanspreekt, bijvoorbeeld het natuurlijke karakter en de dampdoorlatendheid. Hieronder meer informatie over kalkverf en evt alternatieven ...

Keim Kalkverf vs Keim silicaatverf

Kalkverf wordt vaak toegepast om zijn matte uitstraling. Ook het wolkerige / semi-transparante effect kan een rede zijn. Hierbij wordt de wand of het plafond niet egaal met een kleur gedekt maar ontstaan er vlakken waar de verf verschillende mate van kleursterkte heeft. Dit zogenaamde kalk cluster effect geeft een compleet andere sfeer aan een ruimte. 

Lang geleden maakte men al gebruik van kalk als hulpmiddel bij het schilderen. Keim silicaatverf is feitelijk de opvolger van de aloude kalkverf. Al in 1878 werd door A.W. Keim silicaatverf gepatenteerd die het mogelijk maakte de fraaie kalkfresco's die in Italië gemaakt werden ook in de aanzienlijk ruwere klimatologische omstandigheden ten noorden van de Alpen te creëren. De eigenschappen van kalkverf en silicaatverf hebben veel overeenkomsten. De Keim silicaatverf is echter in de loop der tijd veel beter geworden dan kalkverf.

De verschillen tussen kalkverf en Keim silicaatverf:

Eigenschappen  Kalkverf Keim Biosil
 matte uitstraling
 bacterie dodend
 milieuvriendelijk
 schimmelwerend
 vochtregulerend / dampdoorlatend
 onbrandbaar
 geen synthetische bindmiddelen
 hypoallergeen  
 overschilderbaar met niet kalkverf  
 geeft niet af  
 reinigbaar / afneembaar  
wolkerige / semi-transparante effect


Welke verf van Keim moet je kiezen?

Keim kent twee producten. Eerste product is een echte kalkverf en de andere een silicaatverf. Hieronder gaan we meer in op de verschillen. De keuze die u maakt is afhankelijk van uw voorkeur voor; eigenschappen en of uitstraling, waarbij uitstraling dan specifiek over het cluster effect van kalkverf gaat.

Verschillende eigenschappen:

Indien u op zoek bent naar kalkverf om zijn matte uitstraling en overige eigenschappen dan biedt Keim Biosil meer voordelen. Keim Biosil is bijvoorbeeld te overschilderen met welke verf dan ook wat bij kalkverf niet het geval is. Deze Keim silicaatverf is te reinigen iets dat bij kalkverf helaas niet onzichtbaar gedaan kan worden. Verder biedt Keim silicaatverf meer voordelen en niet de nadelen van kalkverf.

Keim Biosil is beoordeeld op eigenschappen duidelijk de beste keuze. Dit is dé ecologische minerale verf. Keim Biosil is emissievrij en zeer damp-open, bovendien bevat het geen schadelijke stoffen. Keim Biosil draagt bij aan een gezond binnenklimaat en is bij uitstek geschikt voor kwetsbare personen, zoals kinderen of mensen met een allergie.

Door met een blokkwast kruislings te verven en de verf extra te verdunnen met water kunt u enige nuances aanbrengen net als bij kalkverf. U kunt er ook voor kiezen een egaal gedekt resultaat te creëren door te verven zoals u gewend bent.

Verschil in uitstraling:

Zoekt u naar kalkverf om het kalk cluster effect dan is Keim Athenit Lucente de beste keuze. Dit is een 100% echte kalkverf die bestaat uit minimaal 3 jaar oude kluitkalk en Grieks marmermeel zonder synthetische bindmiddeltoeslag. Met Keim Athenit Lucente zijn briljante verflagen met het klassieke kalk cluster effect realiseerbaar. Door het optimaliseren van historische recepten biedt Keim Athenit Lucente veel toepassingsmogelijkheden in fascinerende kleuren. Zo ontstaan oppervlakken met indrukwekkende dieptewerking en lichtsterkte. Bij pure kalkverf zonder pigement (wit) treed het cluster effect niet op, u bent dan sowieso beter af met Keim Biosil

De verschillende kleuren:

Keim Biosil is verkrijgbaar in de kleuren van de Keim Exclusiv waaier, kleuren van andere waaiers zijn op aanvraag. Keim Athenit Lucente is verkrijgbaar in de kleuren van de Keim Exclusiv waaier behalve de donkere kleuren binnen de kleurgroepen, kleuren van andere waaiers zijn op aanvraag. De 4 meest gekozen lichte kleuren zijn:

 
Keim 100% Wit RAL 9010 RAL 9003 Keim 9870

 

 

Vrijblijvend persoonlijk advies

Het is belangrijk dat u de juiste Keim verf gebruikt voor uw verfklus. Op de Keim-Specialist site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van de juiste keuze, kijk vooral ook naar onze Keim advies artikelen. Wilt u liever direct advies, neem dan contact op met de Keim specialist.

Bel ons, mail ons of stuur een whatsapp bericht door op het betreffende icoontje te drukken.

- tel / whatsapp: +31(0)633308690 - contactformulier