• Lorem ipsum

keim-verf-duurzaamheid

Wat zijn de voordelen van Keim verf? Keim levert al jaren de beste mineraalverven met tot wel 15 jaar onderhoudsvrij interval. Het is tevens onbrandbaar, niet giftig, duurzaam, ecologisch en kleurstabiel. Hieronder geven we meer uitleg waarom Keim verf kiezen...

Keim verf is een A-klasse mineraalverf

Wat betekend dit? Een traditionele silicoonhars- of dispersieverf wordt verkleefd aan de ondergrond, het resultaat is een ‘geplastificeerde’ schil op de ondergrond. Keim verf verkleefd niet maar gaat een onlosmakelijke chemische reactie met de minerale ondergrond aan. Hierdoor ontstaat een duurzame verbinding die veel langer meegaat en absoluut niet kan ver-bladderen.

De gebruikte pigmenten hebben een extreem hoge kleurvastheid en zijn uv-bestendig, hierdoor verkleuren zij niet. Keim verf bevat alleen natuurlijke grondstoffen en geen problematische stoffen zoals oplosmiddelen, weekmakers, biociden of andere conserveringsmiddelen waar mensen allergisch op kunnen reageren. De hoge mate van dampdoorlaatbaarheid zorgt voor een gebalanceerde vochthuishouding en gaat schimmelvorming tegen. Keim verf is onbrandbaar. 

Meer voordelen van Keim verf:

 • Keim verf gaat extra lang mee. Keim verflagen gaan extreem lang mee, verflagen van 100 jaar oud zijn geen uitzondering. Minder onderhoudsinspanningen dus. Keim verf wordt gemaakt uit natuurlijke grondstoffen die behouden blijven. Keim silicaatverf bevat geen milieubelastende (giftige) stoffen.

 • Damp-open voor uw huishouding. Een gebalanceerde vochthuishouding is belangrijk voor het verkrijgen van een gezond binnenklimaat. Keim verf is zeer goed waterdampdoorlatend waardoor het vocht door de muur naar buiten kan worden afgevoerd. Door het minerale oppervlak neemt een met keim geverfde gevel weinig water op. Door zijn alkaliteit en snelle opdroging zijn met keim geverfde muren en gevels onaantrekkelijk voor algen en schimmels .

 • Zier er lang prachtig uit. Veel verven veranderen onder invloed van verontreinigingen en uv-straling in zonlicht. Hierdoor worden bonte kleuren dof en kan er een wittige waas zichtbaar worden. De anorganische pigmenten die keim gebruikt zijn uv en zuur bestendig en zorgen voor egaal ingekleurde vlakken die niet verkleuren of verbleken door zonlicht of luchtverontreiniging.

 • Gevels blijven extra lang schoon. Silicaatverven zijn antistatisch en niet thermoplastisch, worden dus niet kleverig onder invloed van zonlicht of hoge temperaturen. Hierdoor hechten vuildeeltjes slecht aan het oppervlak en blijft de gevel langer schoon. Door het snel drogen van de gevel blijft deze tevens langer algvrij.

 • Zuiver natuurlijk mineraal. De samenstelling van keim verf bestaat zuiver uit minerale bestandsdelen. Het natuurlijke bindmiddel is kaliumsilicaat dat een chemische reactie met minerale ondergronden aangaat. De gebruikte pigmenten worden gewonnen uit mineralen, zijn extreem kleurvast en verbleken niet. Om de benodigde laagdikte te krijgen wordt marmermeel, kwarts of een ander steenmeel als vulstof gebruikt.

 • Veilig en onbrandbaar. Zelfs met een lastoorts ontbranden de silicaatverven van keim niet. Indien er brand in een gebouw onstaat zorgen de muren dus niet voor extra gevaar en komen er geen giftige gassen vrij. Niet voor niets worden in veel ruimte met grote aantallen mensen nog slechts silicaatverven gebruikt.

 • Economisch en kostenbesparend. Kwalitatieve silicaatverven zijn bij aanschaf veelal duurder dan dispersieverven. Uiteindelijk zijn de mineraalverven van keim echter wel de economischer oplossing doordat het onderhoudsinterval gemiddeld twee keer zo lang is. Veel minder vaak herschilderen en renoveren kan op de lange duur leiden tot een kostenbesparing van 50%.

 Gewoon de beste mineraalverf van Nederland

 • Duurzaam en ecologisch verantwoord, veilig voor mens en milieu.
 • Damp open, vochtregulerend, beschermt tegen schimmelvorming.
 • Kleurstabiel, 20 jaar kleurgarantie.
 • Schoon, weinig neiging tot vervuiling.
 • Zuivere minerale natuurlijke grondstoffen.
 • Onbrandbaar, niet giftig.
 • Tot wel 15 jaar onderhoudsvrij.

 

Persoonlijk advies

 

 

 

 

- tel / whatsapp: +31(0)633308690 - contactformulier