• Lorem ipsum

buitenmuur verven

Meer weten over verven van een gestucte buitenmuur met Keim? In het onderstaande project geven we hierover meer uitleg.

Project omschrijving

Bij dit project moest de buitengevel niet alleen een andere kleur krijgen maar ook gerepareerd worden. De buitengevel is opnieuw gestuct en daarna geverfd met keim verf.

Voor het herstellen van de gevels zijn drie Keim producten gebruikt:

In verband met de aangetroffen zouten was een uitgebreide behandeling noodzakelijk. Keim Porosan Trass Cementputz is gebruikt als hechtlaag tussen de slecht zuigende ondergrond en de saneer mortel. Keim Porosan Trass Sanierputz NP is een saneermortel op basis van trass, kalk en cement speciaal voor het behandelen van een zoutbelaste ondergrond. Sanierputz wordt in lagen van 10-20 mm aangebracht.

Voor het 'gladtrekken' van de gevel is Keim Universeelputz-fijn toegepast, deze mortel op kalk-cement basis kan tussen de 3 en 8 mm dik worden aangebracht en is na 10 dagen overschilderbaar.

Als afwerklaag is Keim Soldalan ME gekozen, deze Soldalan variant bevat extra bescherming tegen groene aanslag zoals algen en mossen.

Voor de renovatie
Keim Soldalan Exclusive 9471
Na de renovatie

Hoe moet je een gestucte muur verven?

  • Voorbereiding is heel belangrijk, goed schoonmaken van de gevel is een van de zaken die goed moet gebeuren. Met een hogedrukreiniger kan in de meeste gevallen de vervuiling van de gevel verwijderd worden.
  • Voordat er begonnen kan worden moet de gevel droog genoeg zijn (<6% vocht). In dit geval betrof het bestaande bouw en was één zonnige dag voldoende om de gevel goed te laten drogen.
  • Kies vervolgens een droge liefst niet te warme dag uit met weinig wind om te gaan verven en verf niet in de volle zon. De verf droogt dan niet te snel op.
  • Plak alle kozijnen en ramen goed af en zorg ervoor dat tegels rondom ook vrij blijven van verf spatten. 
  • Hier is de Keim Soldalan in twee lagen aangebracht. De eerste laag is 10% verdund met Soldalan verdunning. Droogtijd tussen de eerste en de tweede laag was een etmaal (minimaal 12 uur).
  • Maak na het verven verfspatten zo snel mogelijk schoon met water en reinig het gereedschap. Na de tweede laag moet het afplaktape zo snel mogelijk verwijderd worden.
  • Voor meer informatie - zie onze uitgebreide werkwijzer buitenmuur verven

*Het toepassen van de mortels is specifiek voor dit project en wordt daarom niet belicht. 

Het resultaat mag er wezen. De gevel heeft een mooi frisse kleur, Keim Exclusiv 9471, de kozijnen en houten ornamenten zijn in een frisse witte kleur geverfd.

 

De gebruikte Keim (verf) producten:

 

  • Keim Soldalan ME is de Soldalan variant die schadelijke gassen neutraliseert en organische vervuiling tegen gaat.