• Lorem ipsum

Soms zijn alle argumenten om aan te geven dat iets goed is nog steeds niet overtuigend genoeg. Wat dan de doorslag kan geven zijn voorbeelden van projecten waar echt over nagedacht is. Als daar de conclusie is geweest dat Keim verf de beste keuze is dan zegt dat genoeg.

Zo is het prachtige raadhuis in Vught geverfd met Keim Soldalan producten, een klus die je gezien de vele vlakken niet te vaak wilt doen en wat dankzij de lange onderhoudsintervallen van Keim verf ook niet nodig is.

Het iconische Witte Huis in Washington, de woning van de Amerikaanse president, is geverfd met Keim verf, de gebruikte kleur is een speciaal recept van pigmenten en geheim.

Ook de woning van de Engelse koningin Elizabeth Buckingham Palace is geverfd met Keim verf. Hiervan is niet bekend welke verf en welke kleur is gebruikt.

Het Kremlin in Moskou dankt zijn kenmerkende rood aan Keim verf.

Andere iconische gebouwen die beschermd worden door Keim verf zijn het Sydney Opera House in Australië. Het Marina Bay Sands hotel in Singapore (Keim Royalan), het Pentagon en vele meer.

Nogmaals de voordelen van keim verf:

  • Keim verf gaat extra lang mee. Keim verflagen gaan extreem lang mee, verflagen van 100 jaar oud zijn geen uitzondering. Minder onderhoudsinspanningen dus. Keim verf wordt gemaakt uit natuurlijke grondstoffen die behouden blijven. Keim silicaatverf bevat geen milieubelastende (giftige) stoffen.

  • Damp-open. Door het minerale oppervlak neemt een met keim geverfde gevel weinig water op. Door zijn alkaliteit en snelle opdroging zijn met keim geverfde muren en gevels onaantrekkelijk voor algen en schimmels .

  • Zier er lang prachtig uit. Veel verven veranderen onder invloed van verontreinigingen en uv-straling in zonlicht. Hierdoor worden bonte kleuren dof en kan er een wittige waas zichtbaar worden. De anorganische pigmenten die keim gebruikt zijn UV en zuur bestendig en zorgen voor egaal ingekleurde vlakken die niet verkleuren of verbleken door zonlicht of luchtverontreiniging.

  • Gevels blijven extra lang schoon. Silicaatverven zijn antistatisch en niet thermoplastisch, worden dus niet kleverig onder invloed van zonlicht of hoge temperaturen. Hierdoor hechten vuildeeltjes slecht aan het oppervlak en blijft de gevel langer schoon. Door het snel drogen van de gevel blijft deze tevens langer algen vrij.

  • Zuiver natuurlijk mineraal. De samenstelling van keim verf bestaat zuiver uit minerale bestandsdelen. Het natuurlijke bindmiddel is kaliumsilicaat dat een chemische reactie met minerale ondergronden aangaat. De gebruikte pigmenten worden gewonnen uit mineralen, zijn extreem kleurvast en verbleken niet. Om de benodigde laagdikte te krijgen wordt marmermeel, kwarts of een ander steenmeel als vulstof gebruikt.

  • Veilig en onbrandbaar. Zelfs met een lastoorts ontbranden de silicaatverven van keim niet. Indien er brand in een gebouw ontstaat zorgen de muren dus niet voor extra gevaar en komen er geen giftige gassen vrij. Niet voor niets worden in veel ruimte met grote aantallen mensen nog slechts silicaatverven gebruikt.

  • Economisch en kostenbesparend. Kwalitatieve silicaatverven zijn bij aanschaf veelal duurder dan dispersieverven. Uiteindelijk zijn de mineraalverven van keim echter wel de economischer oplossing doordat het onderhoudsinterval gemiddeld twee keer zo lang is. Veel minder vaak herschilderen en renoveren kan op de lange duur leiden tot een kostenbesparing van 50%.

Bekijkt u ook de wikipedia pagina over mineraalverf eens als bevestiging op bovenstaand verhaal.