• Lorem ipsum

keim hout verven

Lees hier hoe hout binnen te schilderen met Keim. De keuze van de verf is belangrijk. De Keim Specialist helpt u verder

Houten balken, een houten plafond of houten lambrisering. Ook al is het binnen, het hout krijgt toch te maken met zonlicht. De UV straling tast het hout aan en daarom is het verstandig om ook het hout binnen in huis te beschermen. Dat kan door het hout te schilderen met goede verf.

Veel mensen zijn het erover eens dat hout beter is voor je gezondheid dan de meeste andere bouwmaterialen. ‘Word je ziek, dan moet je naar een dokter. Blijf je ziek, neem dan een houten huis.’, aldus een bekend Chinese gezegde. Hout in de woning is een verstandige keuze. De keuze van de verf die je op het hout smeert is minstens zo belangrijk.

De natuurlijke eigenschappen van hout blijven behouden door te schilderen met Keim Lignosil-Inco. Het houten binnenklimaat blijft behouden door de hygroscopische eigenschappen (het opnemen van water uit de lucht) van Keim Lignosil-Inco.

Deuren en kozijnen

Een silicaatverf (zoals Keim Lignosil-Inco) kan niet goed tegen schoonmaakmiddelen. Delen die in aanraking kunnen komen met schoonmaakmiddelen, zoals kozijnen en deuren, kun je beter met een ander product schilderen.

Dekkend of semi-transparant (lazuren)

Door te verven met Keim Lignosil-Inco breng je een dekkende verflaag aan. Wil je de houtstructuur wat meer zichtbaar houden dan kun je de verf verdunnen met Keim Lignosil-Inco-DL. Door te producten met elkaar te vermengen ontstaat er een semi-transparante verflaag. De transparantie is zelf in te stellen door in verhoudingen van 1:1 tot 1:20 (Keim Lignosil-Inco : Keim Lignosil-Inco-DL) te werken.

Alle kleuren van de Keim Exclusief kleurenkaart zijn in Keim Lignosil-Inco te maken.

Stappenplan hout binnen in huis verven met Keim Lignosil-Inco

  1. De temperatuur in huis moet tussen de 5 en 30 graden Celsius zijn.
  2. Meet het vochtgehalte in het hout op, deze moet onder de 18% zijn.
  3. Eventuele scheuren en beschadigingen repareren met Keim Lignosil HRP.
  4. Vettige oppervlakken ontvetten en oneffenheden schuren.
  5. Maak de ruimte en het oppervlak schoon en stofvrij. Verwijder oude lagen die niet draagkrachtig zijn.
  6. Dek de grond af met oude kleden of stucloper en plak andere delen (zoals deuren en kozijnen) af die niet geschilderd moeten worden.
  7. Breng de eerste verflaag aan met een kortharige vachtroller, een kwast of verfspuit.
  8. Laat de eerste laag minimaal 24 uur drogen.
  9. Breng een tussenlaag Keim Lignosil Scudo aan om uitbloeiing van het hout tegen te gaan. Doe dit met een kwast of een roller.
  10. Breng de laatste verflaag aan met een kortharige vachtroller, een kwast of verfspuit.

 

Keim Keim verf - Lignosil Inco
Keim verf - Lignosil Inco
€53,30Incl. btw
Keim Keim verf - Lignosil Scudo
Keim verf - Lignosil Scudo
€114,15Incl. btw