• Lorem ipsum

Meer weten over verven van een nieuwbouw woning met Keim? In het onderstaande project geven we hierover meer uitleg.

Project omschrijving

Dit project omvat het rondom verven van een nieuwbouwwoning. Het totale oppervlak is 360m2 rood/roze baksteen. De eigenaar van de woning heeft de klus zelf gedaan in de warme zomer van 2022. Door de hoge temperaturen overdag moest er vooral in de ochtend en de avond gewerkt worden.

Een nieuwbouwwoning verven voor de eerste keer kan best spannend zijn. De klant had zich dan ook goed ingelezen op keim-specialist.nl en filmpjes gekeken op YouTube over hoe Keim aan te brengen en waar op te letten. Tijdens de klus heeft de klant nog contact gehad met de keim-specialist, de pas gekeimde muur was natgeregend voordat dat deze voldoende droog was. In zo'n geval hersteld het aanbrengen van een nieuwe laag na voldoende droging de schade.

Als product is Keim Soldalan ME gekozen, deze Soldalan variant bevat extra bescherming tegen groene aanslag zoals algen en mossen.

Hoe moet je een nieuwe bakstenen muur verven?

Bij een nieuwe bakstenen muur is het belangrijk dat de muur minimaal 4 weken oud is, liever wacht u een jaar. Dit is belangrijk omdat er bij het drogen van de metsel specie stoffen vrijkomen die moeten worden afgevoerd. Tevens kan bij de bouw vocht in de spouw zijn gekomen wat door de steen heen naar buiten ontsnapt. Bij dit proces worden stoffen vanuit de steen naar het oppervlak getransformeerd (de bekende witte waas).

 

 

De gebruikte Keim (verf) producten:

 

  • Keim Soldalan ME is de Soldalan variant die schadelijke gassen neutraliseert en organische vervuiling tegen gaat.