• Lorem ipsum

Keim-Specialist is gespecialiseerd in de verfproducten van het merk Keim. Voor wie zich verdiept in wat Keim verf is en hoe het zich onderscheid van andere verfproducten kan niet anders dan enthousiast worden. Wij staan klaar om dat enthousiasme te begeleiden naar een ongeëvenaarde gebruikservaring door kennis en advies op maat.

Wij leveren alle Keim verfproducten en staan net als het merk Keim garant voor kwaliteit en duurzaamheid. Met onze jarenlange ervaring in de verf branche en in het bijzonder onze kennis van Keim verf zorgen wij ervoor dat u het juiste product voor uw toepassing kiest.

Contactgegevens:

Op onze website vindt u alle informatie over Keim verfproducten. Bij de producten staat "technische info" vermeld waarin o.a. informatie staat over de verwerking, voorbereiding en droogtijd.

Keim-Specialist is een erkend dealer en online verkooppunt van Keim verf en onderhoudt nauwe contacten met Keim Nederland. Dit geeft u de volgende zekerheden:

  • Levering van Keim producten gemengd in de fabriek van Keim Nederland
  • Vrijblijvend Advies op maat
  • Perfecte service
  • Tweedelijns advies via Keim Nederland

Keim verf duurzaam en onovertroffen kwaliteit

Een gevelverf moet ten minste 20 jaar meegaan, zowel optisch als functioneel. Voor mineraalverven van KEIM is dit geen enkel probleem, verflagen van honderd jaar zijn geen uitzondering. Wat duurzaamheid betreft heeft de concurrentie geen schijn van kans tegen de mineraalverven van KEIM.

Buitenmuur verf heeft in feite 2 taken, ze geeft een gebouw kleur en beschermt tegen invloeden van buitenaf, zoals regen, uv-straling, hitte, kou, schadelijke stoffen of micro-organismen. Buitenmuur verf heeft het dus zwaar te verduren, dat betekent vaak opnieuw verven. Maar niet als u duurzame Keim buitenmuur verf kiest, een veilige oplossing waar u vele jaren geen omkijken naar heeft.

Keim verf kleuren

Kleuren zijn onderhevig aan verandering. Hout vergrijst, witte verf vergeelt en gevels verbleken. Niet als u de verven van Keim gebruikt, mineraalverven met zeer lichtechte anorganische pigmenten.

Minerale pigmenten verbleken niet en hebben een extreem hoge kleurvastheid. Daarom blijven de mineraalverven van KEIM decennia lang onveranderd mooi en geeft Keim een kleurgarantie van 20 jaar!

Veel verven veranderen onder invloed van verontreinigingen, schadelijke stoffen en vooral het percentage uv-straling in zonlicht. Waar vervuiling van invloed is op de glans van een verf, verandert het uv-licht het kleurmateriaal zelf. Bij dispersieverven wordt bijvoorbeeld het bindmiddel afgebroken, wat vooral bij bonte kleuren zichtbaar is als een wittige waas. Van veel organische pigmenten verandert de chemische structuur en dus de kleur onder invloed van uv-licht.

Geschiedenis van Keim

Adolf Wilhelm Keim begon met zijn zoektocht naar een zeer bestendige verf naar aanleiding van een verzoek van Koning Lodewijk I van Beieren. De kunstzinnige monarch was dermate enthousiast over de kleurrijke kalkfresco’s van Noord-Italië, dat hij deze kunstwerken ook in zijn koninkrijk Beieren wilde realiseren. Echter door de aanzienlijk ruwere klimatologische omstandigheden ten noorden van de Alpen verweerden de kunstschilderingen in korte tijd. Koning Lodewijk I gaf aan de Beierse wetenschappers opdracht, een verf te ontwikkelen met een grotere duurzaamheid en met het uiterlijk van kalk.

De overtuigende oplossing voor deze opgave vormden de KEIM mineraalverven. Het baanbrekende element van de uitvinding van Adolf Wilhelm Keim is de innige verbinding van verf en ondergrond.

De inmiddels klassiek geworden KEIM mineraalverf kon zijn positie als leidende mineraalverffabrikant vestigen en verder uitbouwen door consequente verdere ontwikkeling van de eigenschappen van het product en gerichte aanpassing aan de meest verschillende ondergronden.

In onze tijd met steeds meer milieuproblemen wordt de vraag naar milieuvriendelijke, duurzame en kwalitatief superieure verven steeds sterker. De KEIM mineraalverven voldoen reeds sedert 1878 aan deze eisen. Mede door het sterk uitgebreide productenpalet kan KEIM mineraalverf vandaag de dag met recht een moderne verf genoemd worden.