• Lorem ipsum

buitenmuur verven

Meer weten over bakstenen buitenmuur verven met Keim? In het onderstaande project geven we hierover meer uitleg.

Project omschrijving:

Voor dit project heeft de klant gekozen de bakstenen buitenmuren van z'n huis te verven met Keim Royalan. Een prachtig modern huis waarbij er een sterk contrast werd gezocht tussen de verschillende delen. De kleur van iedere buitenmuur moest een zeer heldere uitstraling hebben. Juist daarom werd gekozen voor Keim. Keim staat immers bekend om haar intense kleuren die jaren lang meegaan. 

De reden om voor Keim Royalan te gaan was tweeledig, teneerste was de gewenste donker antraciete kleur alleen te maken in Keim Royalan ten tweede heeft deze verf een iets gunstiger verbruik dan Keim Soldalan (ME). Overigens is het niet gemakkelijk om een buitenmuurverf te vinden die in donkere kleuren toch een heldere (diep kleurintensiteit) behouden. 

Keim Royalan is een mooie matte duurzame mineraalverf. De verf kan niet afbladderen door het verkiezelen met de ondergrond. Onderhoudsintervallen liggen op 10-15 jaar. Onderstaan foto's laten zien hoe mooi het is geworden.

Royalan
Keim Royalan
Royalan
Sikkens ON.00.18
Royalan
Gespoten


Hoe moet je een bakstenen buitenmuur verven?

  • Voorbereiding is heel belangrijk, goed schoonmaken van de gevel is een van de zaken die goed moet gebeuren. Met een hogedrukreiniger kan in de meeste gevallen de vervuiling van de gevel verwijderd worden.
  • Gebruik altijd een algen en mos reiniger (biocide) om achtergebleven organische vervuiling te verwijderen
  • Voordat er begonnen kan worden moet de gevel droog genoeg zijn (<6% vocht). In dit geval betrof het bestaande bouw en was één zonnige dag voldoende om de gevel goed te laten drogen.
  • Kies vervolgens een droge liefst niet te warme dag uit met weinig wind om te gaan verven en verf niet in de volle zon. De verf droogt dan niet te snel op.
  • Plak alle kozijnen en ramen goed af en zorg ervoor dat tegels rondom ook vrij blijven van verf spatten. 
  • Hier is de Keim Royalan in twee lagen aangebracht. De eerste laag is 10% verdund met Royalan verdunning. In dit geval heeft de klant de verf gespoten, hiervoor is de tweede laag ook iets verdund (5%). Droogtijd tussen de eerste en de tweede laag was een etmaal (minimaal 12 uur). Deze verfspuiten zijn geschikt voor het spuiten van Keim verf.
  • Maak na het verven verfspatten zo snel mogelijk schoon met water en reinig het gereedschap. Na de tweede laag moet het afplaktape zo snel mogelijk verwijderd worden.
  • Voor meer informatie - zie onze uitgebreide werkwijze buitenmuur verven

 

Populaire bakstenen buitenmuur kleurkeuzes

Keim verf kan ook in niet Keim kleuren gemaakt worden, in dit geval betrof het de Sikkens kleur ON.00.18. Deze donkere kleur is alleen te maken in Keim Royalan en kan bijvoorbeeld ook toegepast worden voor het verven van een donkere smetlaag / borstwering. Indien er verf bijbesteld moet worden is het belangrijk het bestelnummer van de eerdere bestelling mee te geven. Zo kan in de fabriek hetzelfde recept gebruikt worden. Ga niet met een nieuwe bestelling bestaande geverfde delen bijwerken, verf alleen in hele vlakken die niet optisch aangrenzend zijn. Dit omdat er altijd kleine kleurveerschillen kunnen optreden.

Hieronder ziet u de gebruikte Sikkens ON.00.18 die te combineren is met 3 voorbeeld kleuren uit de RAL kleurenwaaier.

Sikkens
ON.00.18
RAL 9006
aluminium wit
RAL 9003
signaal wit
RAL 9010
zuiver wit


De gebruikte Keim producten: 

Keim innostar

Keim Royalan is een waterwerende, strijkklare muurverf op silicaatbasis uitermate geschikt voor buitengevels die te maken hebben met extreme weercondities. Royalan is gemaakt met absoluut lichtechte anorganische pigmenten, minerale vulstoffen en silicaat bindmiddel. Keim Royalan kan op alle minerale ondergronden worden toegepast. Keim Royalan is dank zij haar uitstekende producteigenschappen geschikt voor zowel renovatie als nieuwbouw.

 

Keim Royalan verdunnig

Keim Royalan verdunning is de verdunning en grondering voor het Keim Royalan systeem. Het product is op basis van kali waterglas, puur acrylaat en natuurlijke toevoegingen. Keim Royalan Verdunning wordt toegepast om broze en/of poederende oppervlakken te verstevigen, als verdunning voor het Keim Royalan systeem of ter vermindering van de zuiging van minerale ondergronden.

 

Keim Keim verf - Royalan
Keim verf - Royalan
€65,45Incl. btw