klantenservice

Uitleg over Keim kleuren

Uitleg over Keim kleuren

Keim verf kan in veel kleuren gemaakt worden. Op deze pagina leggen we meer uit over Keim kleuren en de verschillende kleurenwaaiers

Een Keim kleur uitkiezen kan ontzettend lastig zijn. Keim verf kan in meer dan 10 verschillende kleurwaaiers gemaakt worden. Er zijn veel verschillende kleuren en van die kleuren zijn weer meerdere tinten te krijgen. En tint lichter of juist iets donkerder kan net dat contrast opleveren waar u naar op zoek bent.

De verf krijgt bij Keim kleur door anorganische lichtechte pigmenten. Anorganische pigmenten zijn kleurvast en verbleken niet, dit in tegenstelling tot organische pigmenten die op den duur wel kleurkwaliteit verliezen.
Voorbeelden van anorganische pigmenten zijn; Okergeel (gehydrateerd ijzeroxide), Kobaltblauw (kobaltoxide - aluminiumoxide), Chroomgroen (Chroomoxide)

De producten van Keim zijn mede zo bijzonder omdat de kleurpigmenten gemengd worden met vloeibaar kalisilikaat (waterglas), een procedé waar Keim patent op heeft. Het resultaat is een bijzondere verf die qua duurzaamheid, kwaliteit, bescherming en lichtechtheid zijn gelijke niet kent.

 

Keim kleurgroepen

De anorganiche pigmenten in Keim verf kunnen sterk in prijs verschillen. Aangezien er niet van iedere kleur evenveel pigmenten zijn ontstaat er schaarste. Daarom werkt Keim met kleurgroepen waaraan een prijs is verbonden. Houdt er dus bij het uitzoeken van een kleur rekening mee dat de kleur van het product een sterke invloed kan hebben op de prijs.

Voor gebroken wit kleuren zoals Keim 9870, RAL 9001, RAL 9003, RAL 9010 en RAL 9016 geldt kleurgroep 0. Donkere kleuren vallen in een hogere kleurgroep. De donkerste kleur die gemaakt kan worden is RAL 7021 en kan in het product Keim Royalan gemaakt worden, deze valt in kleurgroep 3. Voor andere RAL-kleuren neemt u het best even contact op.

Elke pot verf van Keim is uniek. Per bestelling wordt een Keim-product in de fabriek aangemaakt in de juiste kleur, met toepassing van lichtechte anorganische kleurpigmenten. Deze werkwijze kost tijd, waardoor de levertijd van Keim verf meestal 1 tot 2 werkdagen bedraagt.

 

Keim kleurconcentraten

Keim verf wordt op kleur gemaakt met kleurconcentraten. De keim kleuren zijn een resultaat van het mengen van onderstaande kleurconcentraten. Niet alle keim producten gebruiken dezelfde kleurconcentraten. 

Kleurconcentraten Keim Exclusiv kleuren:

9001 9002 9003 9004 9005 9006 9007 9008 9009 9010

 

Kleurconcentraten Keim Optil Monochrome kleuren:

9001O 9002O 9003O 9004O 9005O 9006O 9007O 9008O 9009O 9010O
9011O 9012O 9018O 9020O 9021O

 

Kleurconcentraten Keim Soldalan Monochrome kleuren:

9001S 9002S 9003S 9004S 9005S 9006S 9007S 9008S 9009S 9010S
9011S 9012S

 

Keim kleurenwaaier bestellen

Keim exclusiv kleurenwaaierDe Keim kleurenwaaiers vindt u hier. Elke kleurenwaaier is gebonden aan een productscala. De meeste producten zijn in de kleurenwaaier "Palette Exclusiv" te verkrijgen. Dit is een speciale kleurenwaaier van Keim waarvoor door de fabrikant een indrukwekkende selectie is gemaakt. Deze bevat het hele standaard-kleurengamma van Keim. Het zijn heel natuurlijke tinten, met dank aan het gebruik van minerale kleurstoffen. 

Avantgarde kleurenwaaier bestellen

Palette Exclusiv kleurenwaaier bestellen

Naast de Keim kleuren zijn de meeste producten ook in RAL of NCS kleuren te maken. Kunt u de kleur niet van een beeldscherm kiezen? Bestel dan een kleurenwaaier bij ons in de webshop.

Hoe mooi een kleurwaaier ook is, het is een kleur die geprint is en altijd een kleine afwijking kan hebben van het eindresultaat. Doordat ieder product een andere samenstelling kent, kan dezelfde kleur zelfs per product verschillen. Omdat niet iedereen dit risico wilt niet nemen kunt u bij ons een kleurstaal aanvragen. Klanten die bij ons verf bestellen kunnen 3 kleurmonsters in een gewenst product uitzoeken. De verf wordt in de gewenste kleur op een A5 vel geschilderd en wij sturen deze vervolgens per post op. Vraag deze telefonisch per mail of via ons keim-specialist contactformulier aan met vermelding van uw n.a.w. gegevens. Vergeet niet te vermelden of het om binnen- of buitenmuur verf gaat.

 

Kleuren en prijsgroepen per product

De prijs van Keim producten wordt sterk beinvloed door de keuze in kleur. Sommige kleuren zijn 'gemakkelijk' om te maken waardoor de prijs veel gunstiger is. Hou hier rekening mee bij het kiezen van uw Keim kleur. Via de onderstaande links kunt u meer lezen over de verschillende prijsgroepen per product.

Keim Soldalan kleuren

Keim Royalan kleuren

Keim Innostar kleuren

 

Vrijblijvend persoonlijk advies

Het is belangrijk dat u de juiste Keim verf gebruikt voor uw verfklus. Op de Keim-Specialist site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van de juiste keuze, kijk vooral ook naar onze Keim advies artikelen. Wilt u liever direct advies, neem dan contact op met de Keim specialist.

Bel ons, mail ons of stuur een whatsapp bericht door op het betreffende icoontje te drukken.

- tel / whatsapp: +31(0)633308690 - contactformulier