klantenservice

Kalkverf overschilderen

Kalkverf overschilderen

Kalkverf kan doorgaans alleen met kalkverf overschilderd worden. Ditzelfde geldt voor bepaalde kalk spachtel of mortel. Dit kan gezien worden als een van de grote nadelen van kalkverf, bij het overschilderen van kalkverf met een niet kalkverf blijft bijvoorbeeld de ondergrond aan de roller plakken of komen er in een later stadium hele plakkaten verf los doordat de verf niet heeft kunnen hechten.

Waarom zou u kalkverf willen overschilderen

Kalkverf geeft een wolkerige uitstraling, het zogenaamde kalkcluster effect. Mocht u de muur toch liever egaal dekkend afwerken dan moet u een ander product dan kalkverf gebruiken.

Kalkverf trekt vuil aan wat in bepaalde situaties onhandig kan zijn. Kalkverf in de keuken is bijvoorbeeld geen goed idee aangezien kalkverf moeilijk met water te reinigen is.

Kalkverf en kinderhandjes gaat niet goed samen, vooral vette vingers blijven goed zichtbaar op een met kalkverf geschilderde muur.

Welke kalk is te overschilderen

Mocht u een bestaande situatie hebben waar u een muur geschilderd met kalkverf wilt overschilderen met een niet kalkverf dan is het belangrijk te weten wat voor kalk er op de muur zit. Er zijn twee soorten te onderscheiden:

Luchtkalk (CL)

Luchtkalk verhard door de opname van koolzuur uit de lucht

luchtkalk is alleen te verven met kalkverf. U kunt bijvoorbeeld de kalkverf Keim Athenit gebruiken.

Hydraulische kalk (HL of NHL)

Hydraulische kalk verhard door het toevoegen van water. Een ondergrond van Hydraulische kalk kunt u verven met de mineraalverven van keim zoals Keim Innostar, Keim Optil of Keim Biosil. Het verdient bij een sterke zuiging van de ondergrond aanbeveling om eerst een laag Keim Soliprim aan te brengen. Het resultaat is een even dampopen ondergrond als voorheen en eveneens kalkmatte uitstraling.

 

Vrijblijvend persoonlijk advies

Het is belangrijk dat u de juiste Keim verf gebruikt voor uw verfklus. Op de Keim-Specialist site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van de juiste keuze, kijk vooral ook naar onze Keim advies artikelen. Wilt u liever direct advies, neem dan contact op met de Keim specialist.

Bel ons, mail ons of stuur een whatsapp bericht door op het betreffende icoontje te drukken.

- tel / whatsapp: +31(0)633308690 - contactformulier