klantenservice

Onderhoud bij Keim verf

Onderhoud  bij Keim verf

Super weinig onderhoud, das fijn! U zult versteld staan van de grote voordelen die u behaalt door de weerbestendigheid en duurzaamheid van Keim verf.

Keim verf hoeft eigenlijk nooit te worden verwijderd. Als u een nieuwe verflaag wilt, hoeft u de muur enkel schoon te maken waarna u hem kunt overschilderen. De silicaatverf van Keim blijft lang mooi en schoon dankzij de thermoplastische en antistatische eigenschappen. Dat er soms toch opnieuw geverfd wordt, komt veelal omdat een gevel simpelweg vuil wordt of na lange tijd de verflaag afslijt.

Zeer lange onderhouds-intervallen

Mineraalverf van Keim zit anders in elkaar dan 'standaard' muurverf. Het bindmiddel in de keim verf gaat een chemische reactie aan met de minerale ondergrond en vormt daar een onlosmakelijke verbinding. Anders dan 'standaard' verf ontstaat er geen film op het oppervlak. De verf wordt niet op de ondergrond geplakt, maar dringt door in de toplaag van de ondergrond om daar te verkiezelen. Hierdoor is afbladderen niet mogelijk.

Andere voordeel van Keim is dat de verf zo goed als geheel dampdoorlatend is. Vochtophopingen die we vaak zien bij andere verfsystemen zijn hierdoor zo goed als onmogelijk. Voeg eraan toe dat producten van Keim ongevoelig zijn voor UV-straling en u begrijpt waarom deze verf niet verkleurt. Keim maakt hiervoor gebruik van lichtechte pigmenten.

Minerale verven zijn UV-stabiel. Ze verouderen door continu, gelijkmatig verlies van coatinglagen, wat betekent dat de lagen in de loop van de decennia dunner worden en op natuurlijke wijze weer wegvloeien. Dit proces gaat veel langzamer dan bij niet mineraalverven, zo liggen de onderhoudsinterval voor de buitenmuurverven van Keim tussen de 12 en 15 jaar. Een 'gekeimde'muur kan na goed schoonmaken simpelweg overschilderd worden.

De grote onderhoudsvoordelen van Keim maken dat de verf populair is bij restaurateurs van monumenten en oude gebouwen. Keim verf wordt ook vaak in nieuwbouw toegepast. De overheid en Rijkswaterstaat gebruiken de verf van Keim in tunnels en voor het verduurzamen van bruggen. Keim verf is dan ook zeer geschikt voor baksteen metselwerk, pleisterwerk, beton en andere minerale ondergronden.

Hoe pleeg ik een onderhoudsbeurt?

Ondanks dat Keim verfsystemen onderhoudsarm zijn kan een onderhoudsbeurt gewenst zijn. Volg dan de volgende stappen:

  1. Reinig het oppervlak met een hogedrukreiniger met maximaal 20 bar en een temperatuur van tussen de 40 en 60 graden Celsius. Voeg hier geen reinigingsmiddelen aan toe, schoon leidingwater is voldoende.
  2. Laat het oppervlak goed drogen en spuit deze vervolgens in met een mos,- en alg reiniger (indien nodig). Volg de aanwijzingen van het product.
  3. Repareer beschadigingen aan de gevel met een daarvoor geschikt reparatiemiddel.
  4. Begin pas met schilderen als het oppervlak goed schoon en droog is. Op een bestaand Keim verfsysteem kunt u volstaan met één laag Keim verf. Deze dient onverdund te worden aangebracht. Een gekeimd oppervlak kan probleemloos opnieuw worden gekeimd, meestal zonder technische problemen.
vervuilde gevel
verouderde verflaag
organische vervuiling
afbladderende verf
 

Jaarlijkse schoonmaakbeurt

Ook een gekeimde muur zal, net als de overige geveldelen, de gebruikelijke vervuiling ondergaan. Verstandig is om jaarlijks een schoonmaakbeurt in te plannen.

Werkwijze:

  • De droge gekeimde ondergrond licht afborstelen met een zeer zachte borstel en/of bezem. De bedoeling hiervan is om eventueel los aanhangend vuil te verwijderen. Probeer nooit hardnekkig vuil te verwijderen door harder te vegen, de kans bestaat dat de verflaag mechanisch beschadigd wordt en dat dit in het geval van donkere kleuren zichtbaar zal blijven.
  • Vervolgens de gevel ruim afspoelen (onder lage druk), gebruik het liefst lauw leidingwater (KEIM verf nooit borstelen in natte toestand). Eerst van onder naar boven en daarna naspoelen van boven naar beneden.
  • Eventuele alg aangroei op delen van de gevel die niet of nauwelijks zon krijgen, behandelen met een alg en mos verdelgend preparaat.

Bijwerken of overschilderen

Gebruik voor het bijwerken / overschilderen van uw gekeimde muur dezelfde verf die er reeds op zit. Indien u niet weet welke verf er op de muur zit gebruik dan Keim Soldalan. Keim Soldalan is toepasbaar op minerale ondergronden (dus alle Keim verflagen) en ook andere niet minerale verflagen.

Vrijblijvend persoonlijk advies

Het is belangrijk dat u de juiste Keim verf gebruikt voor uw verfklus. Op de Keim-Specialist site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van de juiste keuze, kijk vooral ook naar onze Keim advies artikelen. Wilt u liever direct advies, neem dan contact op met de Keim specialist.

Bel ons, mail ons of stuur een whatsapp bericht door op het betreffende icoontje te drukken.

- tel / whatsapp: +31(0)633308690 - contactformulier