klantenservice

Onderhoud bij Keim verf: waarom is dat bijna niet nodig?

Onderhoud bij Keim verf:  waarom is dat bijna niet nodig?

Vraagt een muur behandeld met Keim verf veel of weinig onderhoud? U zult versteld staan van de grote voordelen die u behaalt door de weerbestendigheid en duurzaamheid van Keim.

Keim verf hoeft nooit te worden verwijderd. Als u een nieuwe verflaag wilt, moet u de muur alleen maar schoonmaken. Daarna overschilderen en u bent klaar. De silicaatverf van Keim blijft lang mooi en schoon dankzij de thermoplastische en antistatische eigenschappen. Dat er soms toch opnieuw geverfd wordt, komt veelal door luchtvervuiling of omdat een gevel simpel vuil wordt.

Afbladderen en verkleuren niet mogelijk

Mineraalverf van Keim zit anders in elkaar dan muurverf van andere merken. Het bindmiddel gaat een chemische reactie aan met de minerale ondergrond en vormt daar siliciumverbindingen. Anders dan gewone verf ontstaat er geen film op het oppervlak, de verf wordt niet op de ondergrond geplakt, maar dringt echt in de toplaag van de ondergrond. Hierdoor is afbladderen niet mogelijk.

Andere voordelen van Keim zijn dat de verf zo goed als geheel dampdoorlatend is. Vochtophopingen die we vaak zien bij andere verfsystemen zijn hierdoor zo goed als onmogelijk. Voeg eraan toe dat producten van Keim ongevoelig zijn voor UV-straling en u begrijpt waarom deze verf niet verkleurt. Keim maakt hiervoor gebruik van lichtechte pigmenten.

Hoe onderhoud ik het Keim verfsysteem?

Het onderhoud is simpel. Keim silicaatverven hoeven niet te worden verwijderd voordat deze worden overschilderd: maak de gevel schoon en u kunt beginnen met schilderen. Doordat het Keim verfsysteem antistatisch en niet thermo-plastisch is blijft uw gevel lange tijd schoon en mooi. Zo ligt de onderhoudsinterval voor de buitenmuurverven van Keim tussen de 12 en 15 jaar.

Hoe maak ik mijn geschilderde muur schoon?

Probeer vervuiling te voorkomen door eens per jaar de gevel licht af te borstelen met een zachte borstel en/of bezem. Doe dit alleen als de gevel droog is! Op plekken met hardnekkige vervuiling niet harder gaan borstelen; hierdoor kan het verfsysteem beschadigd raken.
Borstel eerst van onder naar boven en spoel vervolgens na van boven naar beneden. Mos en algen groeien makkelijker op geveldelen die nauwelijks zon krijgen. Behandelen de oppervlakken met een alg en mos reiniger.

Hoe pleeg ik een onderhoudsbeurt?

Ondanks dat Keim verfsystemen onderhoudsarm zijn kan een onderhoudsbeurt gewenst zijn. Volg dan de volgende stappen:

  1. Reinig het oppervlak met een hogedrukreiniger van maximaal 20 bar en een temperatuur van tussen de 40 en 60 graden Celsius. Voeg hier geen reinigingsmiddelen aan toe, schoon leidingwater is voldoende.
  2. Laat het oppervlak goed drogen en spuit deze vervolgens in met een mos,- en alg reiniger. Laat dit een paar dagen goed intrekken.
  3. Begin pas met schilderen als het oppervlak goed schoon en droog is. Op een bestaand Keim verfsysteem kunt u volstaan met één laag Keim verf. Deze dient onverdund te worden aangebracht. Een gekeimd oppervlak kan probleemloos opnieuw worden gekeimd, vaak zonder technische problemen.

Welke verf

Gebruik voor het bijwerken / overschilderen van uw gekeimde muur dezelfde verf die er reeds op zit. Indien u niet weet welke verf er op de muur zit gebruik dan Keim Soldalan. Keim Soldalan is toepasbaar op minerale ondergronden (dus ook alle Keim verflagen) en ook andere niet minerale verflagen.

Onderhoudsvrije Keim populair bij overheid

De grote onderhoudsvoordelen van Keim maken dat de verf populair is bij restaurateurs van monumenten en oude gebouwen. Toch komen we Keim ook in nieuwbouw tegen. De overheid en Rijkswaterstaat gebruiken de verf van Keim in tunnels en voor het verduurzamen van bruggen. Keim verf is dan ook zeer geschikt voor baksteen metselwerk, pleisterwerk, beton en andere minerale ondergronden.

Mineraalverf van Keim is geheel oplosmiddelvrij. Als bindmiddel gebruikt Keim vloeibaar kaliumsilicaat ofwel waterglas.  De verf heeft een positieve CO2-balans . De CO2 die vrijkomt bij de productie van het bindmiddel wordt uit de lucht opgenomen als de verf na het aanbrengen gaat drogen.

 

Wilt u meer weten over de onderhoudsvrije Keim verf, bel of mail dan voor persoonlijk advies!