• Lorem ipsum

keim spachtelputz verven

Spachtelputz komt in verschillende gradaties, de korrelgrootte kan variëren van 1 tot 4 mm waardoor de mate van structuur  kan verschillen. Hoe dan ook is het zonde om spachtelputz met latex  te verven, hiermee sluit u de muur af en kan hij niet meer ademen wat uw binnenklimaat niet ten goede komt.

Voor het verven van een spachtelputz muur is het belangrijk te bedenken wat u verwachte eindresultaat is. Een grove (4 mm) spachtelputz muur wilt u waarschijnlijk niet dichtsmeren, dit zou het effect van de grove korrel enigszins teniet doen. Het kan ook zijn dat het een bestaande muur is waarbij u het structuur effect juist wel wilt verminderen. 

Zelf uw spachtelputz binnenmuren verven is niet moeilijk, u moet alleen wel op bepaalde zaken letten. Dit artikel beschrijft hoe u met behulp van Keim binnenmuurverf tot het beste resultaat komt met behoud van dampopenheid van de ondergrond.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

 • Voorbereiding van de spachtelputz binnenmuur om geverfd te worden
 • Kies de juiste binnenmuurverf
 • Kleuradvies voor binnenmuren
 • Let op de juiste condities om te verven
 • Gereedschap
 • Aanbevolen stappen voor het verven van binnenmuren
 • Welke Keim producten heeft u nodig en hoeveel

Onderzoek en voorbereiding

Voordat u begint met verven is het belangrijk de spachtelputz muur eerst goed te onderzoeken om te kijken of deze geschikt is en zo nodig geschikt te maken.

 • Controleer of de spachtelputz draagkrachtig is en niet verkrijtend.
 • Verwijder loszittende delen.
 • Repareer beschadigingen. Het is lastig een spachtelputz muur onzichtbaar te repareren, gebruik hier zeker spachtelputz voor.
 • Controleer de zuiging en het vochtpercentage van de ondergrond.
 • Maak de binnenmuur goed schoon en vetvrij.

Zodra de binnenmuur gereed is om geverfd te worden kunt u dat gaan voorbereiden.

 • Zorg voor goed gereedschap. Denk ook aan afdek- en afplakmateriaal.
 • Koop de juiste verf en indien nodig een primer.
 • Zorg voor goede omstandigheden (ramen open, verwarming laag)

Kijkt u voor een gedetailleerde toelichting op bovenstaande punten naar ons artikel: Binnenmuur verven: controleren en voorbereiden.

Aanbevolen verf voor uw spachtelputz binnenmuur:

Keim heeft dé producten in zijn assortiment voor het verven van uw binnen muur:

 

 • Keim Innostar is een ultradekkende verf met een zeer hoge witgraad. Keim lnnostar is geschikt voor alle gebruikelijke binnenwanden en plafonds, zowel voor nieuwe ondergronden als bestaande ondergronden.
 • Keim Contact plus is zeer geschikt voor het overbruggen van ruimtes tot 1 mm. Altijd afwerken met Keim Innostar, Keim Biosil of een andere keim verf.
 • Keim Biosil is uitermate geschikt is voor het schilderen van binnenmuren van kindercrèches, scholen, ziekenhuizen, kinderkamers en ruimten voor levensmiddelen opslag. Bij uitstek geschikt voor kwetsbare personen, zoals kinderen of mensen met een allergie.

 

Kleur ideeën – de juiste kleur voor uw spachtelputz binnenmuur.

Het kiezen van een kleur om uw spachtelputz muur binnen mee te verven is een heel persoonlijke keuze maar moet natuurlijk ook matchen met de stijl van een huis, het interieur, de functie van de ruimte en de omgeving. Een huis met veel kleurrijke meubels heeft mogelijk wat minder kleur nodig op de muren. Soms is het verven van een enkele muur in één opvallende kleur al genoeg om een ruimte een bepaalde sfeer te geven. Lichte kleuren neigen daarin de ruimte groter te doen aanvoelen en donkere kleuren geven juist een intiemer gevoel. De overige muren kunnen met een wit variant geverfd worden of met een kleur in gelijke tint (ton-sur-ton). Meerdere accentkleuren zijn ook mogelijk, een goed idee is dan contrasterende kleuren te gebruiken en de overige wanden in een wit variant te verven.

De meest veilige keuze is wit of een gebroken wit variant. Voorbeelden van wit zijn KEIM 100% wit of RAL 9003. Gebroken wit voorbeelden zijn KEIM 9870 en RAL 9010 of RAL 9016. 

De 4 meest gekozen lichte kleuren:
Keim 100% WitRAL 9010RAL 9003Keim 9870

Tip: De juiste kleur uitkiezen is moeilijk zonder de kleur in het echt te zien. Het beste is niet af te gaan op hoe de kleur er op het beeldscherm uitziet maar om een Keim kleurenwaaier of Keim kleuren brochure te bestellen. Ook kunt u een uitstrijk op papier van maximaal drie kleuren aanvragen middels ons contactformulier, vergeet niet u n.a.w. gegevens mee te sturen.

Tip:Ontdek meer binnenmuur kleuren en kleurcombinaties - klik hier

Gereedschap

undefined

Voor een spachtelputz muur moet u een langharige vachtroller gebruiken met een zachte kern. Dit is belangrijk om de verf in de holtes te krijgen. Een voorbeeld van zo'n roller is de Friess Synthex roller.

Bokkepoot Kwast Rond Acryl Kelfort - 1412 50MM

Blokkwast: voor lijm, muur-, plafond-, en buitenverf - Koopmansverfshop.nl

 

Naast een roller kan het handig zijn een blokkwast paraat te hebben voor het geval de roller de verf op plekken niet in de holtes krijgt.

Koop ook een blokkwast voor de randen langs plafond, muren en kozijnen.

 

 

Werkwijzer - zelf spachtelputz binnenmuur verven. 

Hieronder vindt u het stappenplan voor het verven van uw spachtelputz binnenmuur.

 • Bescherm uw meubels door deze af te dekken en plak plinten, schakelaars, stopcontacten etc. goed af.
 • Als u ervoor kiest om schakelaars en stopcontacten te verwijderen controleer dan of de stroom is uitgeschakeld.
 • Bescherm de vloer met kranten, stucloper of een stuk tapijt.
 • Begin indien nodig met de primer / fixeer aan te brengen.
 • Nadat de Primer / fixeer droog is (minimaal 24 uur wachten) kan de eerste laag Keim verf worden aangebracht. Verdun de eerste laag met ongeveer 10% schoon leidingwater om de verf makkelijker in de holtes te krijgen.
 • Wacht minimaal 12 uur voor het aanbrengen van een mogelijke tweede laag.

Wilt u de structuur van de spachtelputz muur enigszins verzachten begin dan met een eerste laag Keim contact plus grof. Hiermee worden de holtes en de structuur overgangen enigszins opgevuld. Altijd afwerken met Keim Innostar, Keim Biosil of een andere keim verf.

Kijkt u voor een gedetailleerde stappenplan naar ons artikel: Uitgebreide werkwijze Keim binnenmuur verven.

Hoeveelheid Keim verf - wat heeft u nodig?

Keim binnenmuur verf is te koop in 2,5, 5 en 12,5 liter emmers. U kunt met de verschillende emmers ongeveer het volgende oppervlak verven uitgaande van een spachtelputz muur met een korrel van 2 mm: 

 • emmer van 2,5 liter - ongeveer 10m2 
 • emmer van 5 liter - ongeveer 20m2 
 • emmer van 12,5 liter - ongeveer 50m2 

Hoe meer structuur de ondergrond heeft des te hoger zal het verbruik liggen doordat het lastiger is de verf goed te verdelen. Een goede roller maakt hier een groot verschil.

Mocht de ondergrond sterk zuigend zijn begin met een laag keim Soliprim.

Mocht de ondergrond uit meer dan een materiaal bestaan, bijvoorbeeld gipsplaten die zijn dichtgesmeerd op de naad en schroefgaten, begin dan altijd met een eerste laag keim Soliprim.

Direct bestellen? - onze aanbevelingen.

Voor een mooie matte binnenmuur raden wij de volgende buitenmuurverf producten aan.

Keim Innostar

ultradekkende verf met een zeer hoge witgraad. voor alle gebruikelijke binnenwanden en plafonds
Keim Contact plus grof

zeer geschikt voor het overbruggen van ruimtes tot 1 mm. Altijd afwerken met Keim Innostar, Keim Biosil of een andere keim verf.
Keim Soliprim

egaliserende primer, ook te gebruiken als grondlaag bij sterk zuigende ondergronden of ondergronden van verschillend materiaal
Keim Biosil

hypoallergene eigenschappen waardoor zeer geschikt voor mensen die allergisch zijn. Nat Afneembaar, schrob-bestendig.

 

Persoonlijk advies

 

 

 

 

- tel / whatsapp: +31(0)633308690 - contactformulier

Direct bestellen

Voor een mooie matte kleurechte geverfde muur raden wij de volgende KEIM producten aan.

Keim Keim verf - Innostar
Keim verf - Innostar
€44,50Incl. btw
Keim Keim verf - Biosil
Keim verf - Biosil
€35,35Incl. btw
Keim Keim verf - Soliprim
Keim verf - Soliprim
€87,70Incl. btw