• Lorem ipsum

Wilhelm Keim richtte het bedrijf in 1878 op met de uitvinding van silicaattechnologie en de Keim-mineraalverven .Tegenwoordig onderscheidt Keim zich als toonaangevende specialist op het gebied van de bescherming van mineralen over de hele wereld door duurzame probleemoplossing.

Keim biedt de meest duurzame kleuren en systeemoplossingen voor gevel en interieur op puur minerale basis. Keim heeft een uitstekende positie als toonaangevende mineraalverf weten veiligstellen door constant baanbrekend werk. De missie van het bedrijf "Wij maken de beste kleur ter wereld" onderstreept deze bewering.

De historie van Keim

Een baanbrekende uitvinding van de Keim mineraalverven stonden drie vooraanstaande persoonlijkheden: Johann Wolfgang von Goethe, König Ludwig I. van Bayern en niet in de laatste plaats de ambachtsman en onderzoeker A.W.Keim, de uitvinder van deze verf. De basis van zijn in 1878 gepatenteerde silikaatverven wordt gevormd door het in de juiste verhouding mengen van vloeibaar kalisilikaat (waterglas) en anorganische kleurpigmenten.

Het resultaat: een verf die qua kwaliteit, duurzaamheid, bescherming en lichtechtheid geen gelijke heeft. Tot op heden bestaan er nog steeds originele geKeimde objecten uit de vorige eeuw. Bijv. gevels in Zwitserland, zoals het hotel “Weisser Adler” in Stein am Rhein of de raadshuizen in Schwyz (1891), in Oslo (1895) of in Traunstein West-Duistland (1891) vormen indrukwekkende bewijzen.

Reeds in de middeleeuwen was het bindmiddel van de Keim mineraalverven, het vloeibare kalisilikaat, als Liquor Silicium bekend. Er ontbraken toen echter productie- en toepassingsmogelijkheden. Johann Wolfgang von Goethe had grote verwachtingen bij zijn proeven met waterglas in het jaar 1768. In het boek “Dichtung und Wahrheit” schrijft hij: “Hetgeen mij reeds geruime tijd sterk bezig hield was het zogenaamde Liquor Silicium, dat ontstaat wanneer men zuiver kwarts-kiezel met een aangepast deel alkali smelt, waaruit een doorzichtig glas ontstaat dat aan de lucht smelt en een prachtige heldere vloeistof vormt…”

Goethe kon echter zijn overweging niet in de praktijk brengen. Initiator voor het intensieve onderzoekswerk van Wilhelm Keim was Koning Lodewijk I van Beieren. De kunstzinnige monarch was dermate enthousiast over de kleurrijke kalkfresco’s van Noord-Italië, dat hij deze kunstwerken ook in zijn koninkrijk Beieren wilde realiseren. Echter door de aanzienlijk ruwere klimatologische omstandigheden ten noorden van de Alpen verweerden de kunstschilderingen in korte tijd. Koning Lodewijk I gaf aan de Beierse wetenschappers opdracht, een verf te ontwikkelen met een grotere duurzaamheid en met het uiterlijk van kalk.

De overtuigende oplossing voor deze opgave vormden de Keim mineraalverven. Het baanbrekende element van de uitvinding van Adolf Wilhelm Keim is de innige verbinding van verf en ondergrond.

De inmiddels klassiek geworden Keim mineraalverf kon zijn positie als leidende mineraalverffabrikant vestigen en verder uitbouwen door consequente verdere ontwikkeling van de eigenschappen van het product en gerichte aanpassing aan de meest verschillende ondergronden.

In onze tijd met steeds meer milieuproblemen wordt de vraag naar milieuvriendelijke, duurzame en kwalitatief superieure verven steeds sterker. De Keim mineraalverven voldoen reeds sedert 1878 aan deze eisen. Mede door het sterk uitgebreide productenpalet kan Keim mineraalverf vandaag de dag met recht een moderne verf genoemd worden.

 

Keim Keim verf - Soldalan
Keim verf - Soldalan
Premium sol-silicaat muurverf voor buiten. Waterafstotend, kleurvast en mat. Te gebruiken voor het (over) schilderen van buitengevels gemaakt van beton, steen, cement, metselwerk, bestaande verflagen, enz. Extreem lange levensduur.
€63,50Incl. btw
Keim Keim verf - Soldalan ME
Keim verf - Soldalan ME
Waterafstotend, kleurvaste muurverf voor buiten met extra bescherming tegen vervuiling. Geschikt voor verwerking op nieuwe en bestaande ondergronden zoals beton, steen, cement en metselwerk.
LET OP! Soldalan ME is niet in donkere kleuren te maken
€69,45Incl. btw
Keim Keim verf - Royalan
Keim verf - Royalan
Uitermate geschikt voor buitengevels die te maken hebben met extreme weercondities. Geschikt voor zowel renovatie als nieuwbouw. Heeft een minerale ondergrond nodig.
€63,85Incl. btw
Keim Keim verf - Innostar
Keim verf - Innostar
Ultradekkende verf met een zeer hoge witgraad. Geschikt voor alle gebruikelijke binnenwanden en plafonds, zowel voor nieuwe ondergronden als bestaande ondergronden.
€42,75Incl. btw
Keim Keim verf - Biosil
Keim verf - Biosil
Keim Biosil is uitermate geschikt is voor het schilderen van binnenmuren van kindercrèches, scholen, ziekenhuizen, kinderkamers en ruimten voor levensmiddelen opslag. Bij uitstek geschikt voor kwetsbare personen, zoals kinderen of mensen met een allergie.
€34,50Incl. btw
Keim Keim verf - Optil
Keim verf - Optil
Zeer geschikt voor het (over) schilderen van wanden en plafonds in woonkamer, slaapkamer, hal en andere ruimte met hoge kleurintensiteit eisen. Bijzonder geschikt voor uitdagende architectuur en moeilijke lichtverhoudingen zoals strijklicht.
€42,45Incl. btw
Keim Keim verf - Soldalan Verdunning
Keim verf - Soldalan Verdunning
Voor het verdunnen van Keim Soldalan, Keim Soldalan ME en Keim Soldalan Grof. Het is een natuurlijk bindmiddel van minerale grondstoffen die ook te gebruiken is als grondlaag bij sterk zuigende ondergronden.
€23,15Incl. btw
Keim Keim Uni-Kalei
Keim Uni-Kalei
Keim Uni-Kalei, ook wel Universeel Kalei genoemd is een kalei of slemmortel op kalkcementbasis met een gering aandeel organische toeslagstoffen en vezels. Keim Uni Kalei kan zowel voor kaleien binnen als buiten worden toegepast.
€81,35Incl. btw
Keim Spektrum Kleurenkaart
Spektrum Kleurenkaart
De Spektrum Kleurenkaart bevat kleuren samples van alle kleuren van de KEIM kleurenwaaiers op een mooi brochure formaat.
€0,00Incl. btw
Keim Keim verf - Mycal Top
Keim verf - Mycal Top
Keim Mycal Top is een zeer gespecialiseerde silicaat interieur verf met verschillende benaderingen tegen schimmelaantasting. Zeer geschikt voor het schilderen van binnenmuren van ruimten met een verhoogd risico op schimmelgroei zoals badkamers, kelders.
€44,40Incl. btw
Keim Keim verf - Granital
Keim verf - Granital
Keim Granital is een waterwerende, strijkklare muurverf op silicaatbasis. Is dank zij haar
uitstekende producteigenschappen geschikt voor zowel renovatie als nieuwbouw.
€67,40Incl. btw
Keim Keim verf - Soldalan Grof
Keim verf - Soldalan Grof
Te gebruiken voor het egaliseren van structuurverschillen in buitengevels gemaakt van beton, steen, cement, metselwerk. Als grond- of tussenlaag in het KEIM Soldalan systeem
€63,50Incl. btw
Keim Keim verf - Concreton - Lasur
Keim verf - Concreton - Lasur
Concreton-Lasur is een Keim muurverf. Kenmerken zijn o.a. dunlagige muurverf, transparante muurverf, silicaat muurverf, muurverf voor beton. Ter creatie van het lazuureffect op binnenmuren of buitenmuren
€181,80Incl. btw
Keim Keim verf - Silan Primer
Keim verf - Silan Primer
Silan primer is een Keim primer. Kenmerken zijn o.a. goed hechtende primer, dekkende primer, indringende primer. Hydrofobeermiddel voor de voorbehandeling van minerale ondergronden.
€94,25Incl. btw
Keim Keim verf - Speciaal Fixatief
Keim verf - Speciaal Fixatief
Speciaal-Fixatief is een Keim primer. Kenmerken zijn o.a. weerbestendige primer, uv bestendige primer, schimmelwerende primer, goed hechtende primer. Met deze primer kunnen sterk zuigende minerale ondergronden qua zuiging gereguleerd worden
€91,30Incl. btw
Keim Keim verf - Royalan Verdunning
Keim verf - Royalan Verdunning
Verdunning is de verdunning en grondering voor het Keim Royalan systeem. Kan ook gebruikt worden om zuiging van de ondergrond te verminderen.
€23,40Incl. btw
Keim Keim verf - Lignosil Color
Keim verf - Lignosil Color
Lignosil-Color is een dekkende Keim houtverf. beschermende houtverf, In combinatie met de primer Keim Lignosil-base vormt Keim Lignosil-Color een duurzaam UV bestendige en kleurvast systeem.
€117,30Incl. btw
Keim Keim verf - Topsiegel
Keim verf - Topsiegel
Keim Topsiegel is een kleurloze preventieve bescherming voor gevels, balkons en balustraden, tegen de indringing van oliën, vetten, water , vereenvoudigt het verwijderen van algen en mossen. Keim Topsiegel kan zowel binnen als buiten worden toegepast
€55,00Incl. btw
Keim Keim Porosan Dichtungsschlämme
Keim Porosan Dichtungsschlämme
Keim Porosan Dichtungsschlämme wordt gebruikt voor het behandelen van verticale bouwdelen zowel binnen als buiten. Voor bescherming tegen drukkende grond-, zak- en oppervlaktewater.
€69,10Incl. btw
Keim Keim verf - Concreton-Black
Keim verf - Concreton-Black
Hoogwaardige sol-silicaat betonverf geschikt voor dekkende afwerking van beton in een diep zwarte kleur. Wordt in het bijzonder toegepast voor het met kleur behandelen van beton. In vijf verschillende zwarttinten verkrijgbaar.
€128,00Incl. btw
Keim Keim verf - Spachtel
Keim verf - Spachtel
Keim Spachtel is een gebruiksklare universeel toepasbare minerale spachtelmassa op silicaatbasis voor op minerale ondergronden, zowel binnen als buiten. Het uitvlakken en egaliseren van pleisterwerk en beton
€62,90Incl. btw
Keim Keim verf - Eco Paint-Stripper
Keim verf - Eco Paint-Stripper
Keim Eco Paint Stripper is een ecologische verfverwijderaar op basis van natuurlijke stoffen, zonder toevoeging van methyleenchloride of NMP. Het product is geschikt voor het veilig verwijderen van bijna alle soorten water gedragen dispersieverven
€148,10Incl. btw
Keim Keim verf - Lignosil Verano
Keim verf - Lignosil Verano
Keim Lignosil Verano is een behandeling die het hout vanaf dag één een natuurlijke, mooie, zilvergrijze patina geeft. Door bewust af te zien van bescherming, zoals gebruikelijk bij verf, ontstaat na verloop van tijd een steeds natuurlijkere vergrijzing.
€116,10Incl. btw
Keim I&F-Grund
I&F-Grund
Grondering met hoge waterdampdoorlatendheid, voor de versteviging van bijzonder moeilijke ondergronden en bij vlekvorming/uitbloei neigende ondergronden.
€217,85Incl. btw