klantenservice

Houten wanden verven met Keim Innostar

Houten wanden verven met Keim Innostar

Voor het verven van de houten wanden van een nieuw houten huis in het ecologische dorp van Oosterwold adviseerden wij Keim Innostar.

Niet alleen is deze duurzame muurverf vrij van schadelijke stoffen, ook is de dekkingsgraad zo hoog dat één laag voldoende is. Keim Innostar is daarmee ideaal voor huizen en gebouwen die snel in gebruik genomen moeten worden.

 

Projectinformatie houten wanden verven

Oosterwold is een nieuwbouwwijk tussen Almere en Zeewolde waar de bewoners alles zelf moeten regelen, van de aansluiting op het riool tot energievoorzieningen. In de wijk wordt een ecologisch dorp gebouwd van 22 houten huizen.

Ieder huis is anders qua kleur, indeling, of grootte maar er is overduidelijk voor één stijl is gekozen. De kleur van de daken wordt afgestemd op de kleur van de buitenkant van het hout. Zo krijgt een gele woning een zwart dak en wordt een grijze woning voorzien van een zinken dak. De ontwerpers van dit project hebben ervoor gezorgd dat iedere woning op ieder vlak in balans is.

 

Houten wanden verven in Oosterwold

De woningen worden opgetrokken in houtskeletbouw. Deze bouwmethode is niet alleen snel maar ook duurzaam. De hoge isolatiewaarde zorgt ervoor dat de woning sneller is opgewarmd en de warmte langer vasthoudt.

Vergeleken met traditionele bouw, waarbij beton of steen wordt gebruikt in de constructie, is dit milieuvriendelijker. In het geval van houtskelet worden houten frames gevuld met goede laag isolatie en afgewerkt met gipsplaat.

Voor de binnenwanden van de woningen is gekozen om met Keim Innostar in de kleur RAL 9010 te werken. Het was niet nodig om meer dan één laag te schilderen. Geen verdunner, geen primer, alleen één laag Keim Innostar was voldoende om het gewenste eindresultaat te behalen.

 

Innostar resultaat

 

Stappenplan

  • Maak de vloer schoon, droog, vet- en stofvrij
  • Ondergronden van gipspleister en spack voorbehandelen (met Keim Soliprim)
  • Een laag Innostar aanbrengen met kwast, roller of verfspuit

 

Houten binnenwanden verven: aanbevolen producten

Keim Innostar voorkomt schimmelgroei, is goed te reinigen (met water) en kent ook een bijzonder hoge waterdampdoorlatendheid. Deze eigenschappen maakt de verf geschikt om alle binnenmuren van de woning, dus ook de keuken en badkamer, te voorzien van Keim Innostar.

Deze minerale muurverf voor binnen schittert door de zeer hoge dekkingsgraad in combinatie met een briljante witheid. Keim Innostar komen we tegen op binnenmuren en plafonds. Het is geen probleem om deze verf over oude bestaande (ook niet-minerale) ondergronden aan te brengen.

Wilt u meer weten over Keim Innostar of het verven van uw houten huis, neem dan zeker contact op.