klantenservice

Bakstenen buitenmuur verven met Keim Royalan

Bakstenen buitenmuur verven met Keim Royalan

Voor dit project heeft de klant gekozen de bakstenen buitenmuren van z'n huis te verven met Keim Royalan. De reden om voor Keim Royalan te gaan was tweeledig, teneerste was de gewenste donker antraciete kleur alleen te maken in Keim Royalan ten tweede heeft deze verf een iets gunstiger verbruik dan Keim Soldalan (ME).

Keim Royalan is een mooie matte duurzame mineraalverf. De verf kan niet afbladderen door het verkiezelen met de ondergrond. Onderhoudsintervallen liggen op 10-15 jaar.

Beknopte werkwijze

Voorbereiding is heel belangrijk, goed schoonmaken van de gevel is een van de zaken die goed moet gebeuren. Met een hogedrukreiniger kan in de meeste gevallen de vervuiling van de gevel verwijderd worden.

Voordat er begonnen kan worden moet de gevel droog genoeg zijn (<6% vocht). In dit geval betrof het bestaande bouw en was één zonnige dag voldoende om de gevel goed te laten drogen.

Kies vervolgens een droge liefst niet te warme dag uit met weinig wind om te gaan verven en verf niet in de volle zon. De verf droogt dan niet te snel op.

Plak alle kozijnen en ramen goed af en zorg ervoor dat tegels rondom ook vrij blijven van verf spatten. 

Hier is de Keim Royalan in twee lagen aangebracht. De eerste laag is 10% verdund met Royalan verdunning. In dit geval heeft de klant de verf gespoten, hiervoor is de tweede laag ook iets verdund (5%). Droogtijd tussen de eerste en de tweede laag was een etmaal (minimaal 12 uur). Deze verfspuiten zijn geschikt voor het spuiten van Keim verf.

Maak na het verven verfspatten zo snel mogelijk schoon met water en reinig het gereedschap. Na de tweede laag moet het afplaktape zo snel mogelijk verwijderd worden.

Kijk hier voor meer informatie aangaande het zelf verven van uw buitenmuur.

Kleur

Keim verf kan ook in niet Keim kleuren gemaakt worden, in dit geval betrof het de Sikkens kleur ON.00.18. Deze donkere kleur is alleen te maken in Keim Royalan en kan bijvoorbeeld ook toegepast worden voor het verven van een donkere smetlaag / borstwering. Indien er verf bijbesteld moet worden is het belangrijk het bestelnummer van de eerdere bestelling mee te geven. Zo kan in de fabriek hetzelfde recept gebruikt worden. Ga niet met een nieuwe bestelling bestaande geverfde delen bijwerken, verf alleen in hele vlakken die niet optisch aangrenzend zijn. Dit omdat er altijd kleine kleurveerschillen kunnen optreden.

Aanbevolen producten

Keim producten die gebruikt zijn voor deze klus:

  • Keim Royalan, dispersiesilicaat verf voor extra bescherming tegen weersinvloeden en voor de donkere kleuren.
  • Keim Royalan verdunning, voor het verdunnen van de eerste laag Royalan en voorstrijk op verkrijtende ondergronden

Heeft u vragen over zelf uw buitenmuur verven? Neem dan gerust contact op, we staan u graag te woord. Bel 06-33308690 of mail naar [email protected]

bakstenen buitenmuur donker verven

De bakstenen gevel in de kleur ON.00.18