klantenservice

Een Keim kleur uitzoeken

Een Keim kleur uitzoeken

Een Keim kleur uitkiezen kan ontzettend lastig zijn. Keim verf kan in meer dan 10 verschillende kleurwaaiers gemaakt worden. Er zijn veel verschillende kleuren en van die kleuren zijn weer meerdere tinten te krijgen. En tint lichter of juist iets donkerder kan net dat contrast opleveren waar u naar op zoek bent.

Een kleurenwaaier

De KEIM kleurenwaaiers vindt u hier. Elke kleurenwaaier is gebonden aan een productscala. De meeste producten zijn in de kleurenwaaier Exclusief, ofwel Palette Exclusiv te verkrijgen. Het is daarom de meest gebruikte KEIM kleurenwaaier. Naast de KEIM kleurenwaaiers zijn de meeste producten ook in RAL of NCS kleuren te maken. Kunt u de kleur niet van een beeldscherm kiezen? Bestel dan een kleurenwaaier bij ons in de webshop.

Een kleurmonster

Hoe mooi een kleurwaaier ook is, het is een kleur die geprint is en altijd een kleine afwijking kan hebben van het eindresultaat. Doordat ieder product een andere samenstelling kent, kan dezelfde kleur zelfs per product verschillen. Omdat niet iedereen dit risico wilt niet nemen kunt u bij ons een kleurstaal aanvragen. Klanten die bij ons verf bestellen kunnen 3 kleurmonsters in een gewenst product uitzoeken. De verf wordt in de gewenste kleur op een A4 vel geschilderd en wij sturen deze vervolgens per post op.

Kleurgroepen

Keim verf krijgt zijn kleur door pigment uit mineralen. Aangezien er niet van iedere kleur evenveel pigmenten zijn ontstaat er schaarste. Daarom werk Keim met kleurgroepen. En aan deze kleur groep is een prijs verbonden. Houdt er dus bij het uitzoeken van een kleur rekening mee dat de kleur van het product een sterke invloed kan hebben op de prijs.

Keim Exclusief Kleurenwaaier

Dit is een speciale kleurenwaaier van Keim waarvoor door de fabrikant een indrukwekkende selectie is gemaakt. Deze bevat het hele standaard-kleurengamma van Keim. Het zijn heel natuurlijke tinten, met dank aan het gebruik van minerale kleurstoffen. Alle kleuren van Keim worden handmatig gemaakt met behulp van minerale kleurstoffen.

De Keim Exclusief Kleurenwaaier omvat oude kleuren die al jaren leverbaar zijn, maar ook een groot aantal nieuwe.

Elke pot verf van Keim is uniek. Per bestelling wordt een Keim-product in de fabriek aangemaakt in de juiste kleur, met toepassing van lichtechte anorganische kleurpigmenten. Deze werkwijze kost tijd, waardoor de levertijd van Keim verf meestal 1 tot 2 werkdagen bedraagt.

De prijs van de producten van Keim is afhankelijk van de kleur die u kiest. Elke kleurgroep heeft een eigen prijsklasse. In bepaalde gevallen zijn er schaarse kleurpigmenten nodig en dat betekent dan een hogere prijsklasse. Op de kleurenwaaier vindt u de kleurgroep vermeld bij elke kleur.

Voor lichte kleuren zoals RAL 9001, 9010 en 9016 geldt kleurgroep 1. Donkere kleuren vallen in een hogere kleurgroep. De donkerste kleur die gemaakt kan worden is RAL 7016 en kan in het product Royalan gemaakt worden, deze valt in kleurgroep 5. Voor andere RAL-kleuren neemt u het best even contact op.

Pigmenten: de kleur van Keim

De verf krijgt bij Keim kleur door anorganische lichtechte pigmenten. Die zijn gemaakt van mineralen. Hierdoor zijn ze kleurvast en verbleken ze niet. Dit in tegenstelling tot organische pigmenten die op den duur wel kleurkwaliteit verliezen. De producten van Keim zijn mede zo bijzonder omdat ze deze kleurpigmenten mengen met vloeibaar kalisilikaat (waterglas), een procédé waar Keim patent op heeft. Het resultaat is een bijzondere verf die qua duurzaamheid, kwaliteit, bescherming en lichtechtheid zijn gelijke niet kent.

Kleur kiezen voor uw huis

De architectuur is een goede raadgever. Hebt u een woning met alleen een paar simpele, strakke lijnen, moet u ook voor een beperkt kleurenpalet kiezen. Bewoont u een groot huis met veel nissen, balkons, ronde en hoekige vormen en andere afwijkingen van een strak patroon, kunt u meerdere kleuren kiezen en zo een levendig geheel maken. Verder: een klassiek oud huis oogt meestal beter in klassieke kleuren gevelverf.

Bedenk dat er geen limieten zijn. Bijna elke kleur muurverf is leverbaar.

Kleuren in de buurt

Zorg dat de kleur buiten muurverf van uw keuze niet vloekt met de woningkleur van de buren. Een huis mag best aandacht trekken, maar niet de omgeving ontsieren.

Nog enkele tips:

  • Denk verder aan eventueel groen. Hebt u een weelderig begroeide tuin of een tuinhek in een bepaalde kleur, dan moet uw huis hiermee harmoniëren.
  • Kiest u voor donkere tinten, dan zal uw woning kleiner lijken. Met lichte kleuren buitenmuurverf bereikt u precies het tegenovergestelde.
  • U kunt ervoor kiezen om de voor-, achter- en zijgevels van kleur te laten verschillen. Dit kan een leuk speels effect geven. Maar zorg wel voor evenwicht in kleuren. Ze moeten bij elkaar passen. Vraag advies van de vakhandel als u er niet uitkomt.
  • De regenpijp en de dakgoot zijn niet altijd de mooiste onderdelen van een gevel. U kunt ze in het niet laten verdwijnen door ze dezelfde kleur te geven als de aangrenzende delen van uw gevel. Maar u kunt ook voor het omgekeerde kiezen. Met een contrasterende kleur buitenmuurverf kiest u juist voor speelsheid.

Wie iets gewaagd wil, informeert beter vooraf de gemeente. Er zijn vaak regels die het niet toestaan om de woning in elke gewenste kleurencombinatie te schilderen. De buren kunnen ook weleens moeilijk doen. Toch is er meer mogelijk dan u wellicht denkt. Buiten muurverf is meestal in alle gangbare kleuren te koop. Op dat vlak is er geen belemmering. We adviseren meestal voor een egale, niet te opdringerige kleur te gaan. Daar heeft u zelf ook het langst plezier van.

Hulp nodig? Neem gratis en vrijblijvend contact op voor persoonlijk advies +31(0)633308690