klantenservice

Woonkamer schilderen

Woonkamer schilderen

Aan een woonkamer worden vaak de hoogste eisen gesteld als het gaat om afwerking. Een mooie muurverf hoort daar uiteraard bij. De verlichting, en met name strijklicht, kunnen de wanden en het plafond laten opvallen. En daar wil je geen strepen, banen of andere oneffenheden in terugzien waar je misschien wel dagelijks tegenaan kijkt.

Wanden en plafonds zien er overdag bij zonlicht anders uit dan ’s avonds als er een spot of andere accentverlichting op schijnt. Dat maakt het lastig om de juiste verf te kiezen.

Het beste van het beste

Keim heeft het product Optil ontwikkeld, een topkwaliteit binnen muurverf. Inmiddels veelal toegepast in musea, kerken en andere architectonische gebouwen. Wanden en plafonds krijgen naar gelang de lichtinval en ooghoek een unieke beleving van kleurwerking. Keim Optil heeft een zeer gelijkmatige dekking en is extreem mat waardoor je maximale lichtverstrooiing en bijzonder hoge kleurintensiteit krijgt.

Keim Optil is toepasbaar op de meest gangbare ondergronden en is eenvoudig te verwerken. Een zeer dampopen product zonder toevoeging van oplosmiddelen of weekmakers, hierdoor creëer je een gezond binnenklimaat en draag je bij aan een beter milieu.

Stappenplan voor het schilderen van de woonkamer met Keim Optil

 1. De temperatuur in de woonkamer moet tussen de 5 en 30 graden Celsius zijn.
 2. Eventuele gaten repareren met een mineraal vulmiddel (bijvoorbeeld op cementbasis).
 3. Vettige oppervlakken ontvetten en oneffenheden schuren.
 4. Maak de slaapkamer schoon en stofvrij. Verwijder oude lagen die niet draagkrachtig zijn.
 5. Dek de grond af met oude kleden of stucloper en plak andere delen (zoals deuren en kozijnen) af die niet geschilderd moeten worden.
 6. Kleine haarscheuren of structuurverschillen repareren.
 7. Roer de verf goed door en zet een proefstuk op. Neemt de ondergrond extreem veel verf op, dan kun je de eerste laag verdunnen.
 8. Verdun de binnenmuurverf met maximaal 5% schoon leidingwater.
 9. Breng de verf aan met een kortharige vachtroller.
 10. Laat de eerste laag minimaal 6 uur drogen.
 11. Breng een tweede verflaag onverdund aan.

Voor meer tips en advies over uw schilderproject: neem contact op met Keim Specialist!
filter op prijs
Filter op basis van producteigenschappen:

Ondergrond
Binnen | Buiten
Toepassing
Reinigingsklasse
Keim verf - Optil

Keim verf - Optil

Keim Optil is bijzonder geschikt voor uitdagende architectuur en moeilijke lichtverhoudingen zoals strijklicht. Zeer geschikt voor het (over) schilderen van wanden en plafonds in woonkamer, slaapkamer, hal en andere ruimte met hoge kleurintensiteit eisen.

€34,25 Meer informatie
Keim verf - Optil Grof

Keim verf - Optil Grof

Strijkklare muurverf met grove korrel voor binnen. Intensieve en lichtechte kleuren in ultramat uiterlijk. Bijzonder geschikt voor uitdagende structuur en lichtverhoudingen. Hoge mate van licht verstrooiing.

€34,25 Meer informatie