klantenservice

Wat is oplosmiddelvrije muurverf?

Wat is oplosmiddelvrije muurverf?


Wat is oplosmiddelvrije muurverf? En wat zijn de voordelen? U doet er het milieu een plezier mee. Niet alleen de omgeving, de bodem, het water en de lucht, maar ook uw eigen binnenmilieu. Wij leggen dit graag uit.

Aan de minerale verven van Keim worden geen oplosmiddelen en ook geen weekmakers toegevoegd; zodoende komen er ook geen schadelijke stoffen vrij. Voor zowel binnen als buiten muurverven biedt dit voordelen.

 

Wat maakt oplosmiddelen schadelijk voor het milieu?


Er zijn grofweg twee soorten oplosmiddelen. Aan de ene kant zijn er vluchtige organische stoffen, aan de andere kant zijn er verfsoorten met water als oplosmiddel.

Wanneer water verdampt zijn er geen gevolgen voor het milieu. Die zijn er wel als vluchtige organische stoffen verdampen. Deze komen in de atmosfeer. Ze veroorzaken problemen voor het milieu en kunnen soms, direct of indirect, de gezondheid schaden.

Wie kiest voor oplosmiddelvrije muurverf kiest dus voor gevelverf die goed is voor het milieu en de gezondheid. Een veilige keuze. Ook een prettige, want waar muurverf met oplosmiddelen vaak sterk ruikt, daar heeft oplosmiddelvrije verf geen hinderlijke geur. De voordelen van oplosmiddelvrije muurverf mogen hiermee duidelijk zijn.

 

Kwaliteitsverschil?


Maakt het verder iets uit welk type verf u gebruikt? De oplosmiddelvrije buiten muurverf van Keim is kwalitatief zo goed dat een onderhoudsbeurt pas na 12 tot 15 jaar nodig is. Bij traditionele buiten muurverven is dat vaak al na 7 jaar nodig. Er is dus zeker te spreken over kwaliteitsverschil tussen oplosmiddelvrije verf en traditionele verven. Daarnaast is het extreem matte eindresultaat van Keim muurverf iets wat veel mensen aanspreekt.

 

Vrijblijvend persoonlijk advies

Het is belangrijk dat u de juiste verf gebruikt voor uw project. Op de site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van de juiste keuze, kijk vooral ook naar onze advies artikelen. Wilt u liever direct advies van onze keim-specialist, het verplicht u tot niets.

Bel ons, mail ons of stuur een whatsapp bericht door op het betreffende icoontje te drukken.