klantenservice

Slaapkamer schilderen

Slaapkamer schilderen

Ken je dat? Heb je de slaapkamer geschilderd en dan ruik je de verf dagen, soms wel weken na het schilderen nog.

In traditionele verf zit vaak uit acryl (kunststof), lijm of rubber (latex) en zorgen voor een indringende geur. Deze vieze lucht adem je dan vaak 8 uur achter elkaar in. Dat wil je niet, niet voor jezelf en ook zeker niet voor kinderen. Gelukkig kan het ook anders. De muurverven van Keim bestaan uit natuurlijke grondstoffen. Je ruikt het al als je de emmer opent; niets. Keim muurverf is geurloos. Je ademt geen vieze luchtjes meer in tijdens het slapen en dat is een stuk beter voor je gezondheid.

Iets anders wat je niet wilt in je slaapkamer of elders in je huis is verontreinigde lucht door schimmels. De verven van Keim hebben door hun hoog alkalisch gehalte een schimmelwerende werking. Voor een extra schimmelbescherming heeft Keim het product Mycal-top.

Een bijdrage aan een beter milieu

Naast dat het beter is voor je eigen gezondheid, help je het milieu ook door te verven met minerale verf van Keim. De grondstoffen komen uit de natuur en daarom is de productie van Keim verf veel minder belastend voor het milieu, vergeleken met traditionele verf.

Nu genoeg over de verf, aan de slag!

Stappenplan voor het schilderen van de slaapkamer met Keim verf

  1. De temperatuur in de slaapkamer moet tussen de 5 en 30 graden Celsius zijn.
  2. Eventuele gaten en scheuren repareren met een mineraal vulmiddel (bijvoorbeeld op cementbasis).
  3. Vettige oppervlakken ontvetten en oneffenheden schuren.
  4. Maak de slaapkamer schoon en stofvrij. Verwijder oude lagen die niet draagkrachtig zijn.
  5. Dek de grond af met oude kleden of stucloper en plak andere delen (zoals deuren en kozijnen) af die niet geschilderd moeten worden.
  6. Roer de verf goed door en zet een proefstuk op. Neemt de ondergrond extreem veel verf op, dan kun je de eerste laag verdunnen.
  7. Verdun de binnenmuurverf met maximaal 5% schoon leidingwater.
  8. Breng de verf aan met een kortharige vachtroller.
  9. Laat de eerste laag minimaal 6 uur drogen.
  10. Breng een tweede verflaag onverdund aan.

Bij vragen, neem altijd contact met ons op voor gratis advies!
filter op prijs
Filter op basis van producteigenschappen:

Ondergrond
Binnen | Buiten
Toepassing
Reinigingsklasse
Keim verf - Innostar

Keim verf - Innostar

Keim Innostar is een ultradekkende verf met een zeer hoge witgraad. Keim lnnostar is geschikt voor alle gebruikelijke binnenwanden en plafonds, zowel voor nieuwe ondergronden als bestaande ondergronden.

€35,05 Meer informatie
Keim verf - Mycal Top

Keim verf - Mycal Top

Keim Mycal Top is een zeer gespecialiseerde silicaat interieur verf met verschillende benaderingen tegen schimmelaantasting. Zeer geschikt voor het schilderen van binnenmuren van ruimten met een verhoogd risico op schimmelgroei zoals badkamers, kelders.

€35,80 Meer informatie
Keim verf - Biosil

Keim verf - Biosil

Keim Biosil is uitermate geschikt is voor het schilderen van binnenmuren van kindercrèches, scholen, ziekenhuizen, kinderkamers en ruimten voor levensmiddelen opslag. Bij uitstek geschikt voor kwetsbare personen, zoals kinderen of mensen met een allergie.

€28,30 Meer informatie
Keim verf - Soliprim

Keim verf - Soliprim

Keim Soliprim is een egaliserende primer. Het gronderingsmiddel van minerale grondstoffen is ook te gebruiken als grond laag van sterk zuigende ondergronden. Keim Soliprim verbindt zich onoplosbaar met de ondergrond.

€71,65 Meer informatie