klantenservice

Impregneren met Keim verf

Impregneren met Keim verf

Een muur impregneren met Keim doe je om de ondergrond waterbestendig te maken. Je gebruikt hiervoor een Keim impregneermiddel. In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Waarom impregneren?

Impregneren is een synoniem van hydrofoberen. Het betekent concreet dat een product op een muur of vloer wordt gesmeerd met de bedoeling om de ondergrond waterafstotend te maken. Hydrofobie betekent watervrees: dat zegt veel. Een dergelijk product is een impregneermiddel. Dat kennen we ook onder namen als primer, grondverf of voorstrijkmiddel. Behalve dat het de ondergrond afsluit voor water, zorgt het ook voor een betere hechting van de verf die er nadien op aangebracht wordt.

Er zijn nog meer voordelen aan het impregneren van muren. Door het sterk verminderde vocht, kun je besparen op de stookkosten. Dit komt door een lage luchtvochtigheid in huis. Dat is niet alleen gezonder voor de portemonnee, ook mensen, meubilair en andere materialen varen er wel bij. De lagere stookkosten kunnen volgens schattingen 10 tot 25 euro per maand bedragen.

Schadelijke stoffen in regenwater worden niet of nauwelijks opgenomen door een geïmpregneerde muur. Ook vermindert de kans op scheuren. Groene aanslag, veroorzaakt door micro-organismen, zul je bij een goed geïmpregneerde muur ook niet snel aantreffen.

Impregneren met Keim verf (primers)

Een muur impregneren met Keim is in een aantal gevallen aan te raden. Staat de gevel (of een deel) conitinu in contact met water of vocht dan is het raadzaam de muur te impregneren. Gebeurt dit niet, kan de gevel het vocht niet kwijt. Er kunnen dan vochtproblemen ontstaan. Schimmelvorming is mogelijk en maar ook hout,- of betonrot behoort tot de risico’s. Oppervlakten die vaak worden geimpregneerd zijn gevels die voor een deel onder de grond zitten. En woningen die met verhoogde weerbelasting te maken hebben.

Impregneren met Keim doet u met primers:

  • De bekendste is Keim Silan Primer, een hydrofobeermiddel voor minerale ondergronden zoals baksteen.
  • Een primer voor hout en buitengebruik is Keim Lignosil-Base.
  • Keim Mycal Fix is speciaal ontwikkeld tegen schimmelgroei.
  • Keim Speciaal Fixatief is een weerbestendige primer voor sterk zuigende minerale ondergronden.
  • Keim Athenit Fondo is gemaakt op kalkverfbasis en bedoeld voor onder meer pleisterwerk en natuursteen.
  • Keim Silan 100 is speciaal hydrofobeermiddel voor op beton.

Aan de basis van alle Keim-producten staan natuurlijke grondstoffen die qua opbouw en hardheid vergelijkbaar zijn met bergkristal. De verf gaat een vaste onoplosbare verbinding aan met mineralen.

Vrijblijvend persoonlijk advies

Het is belangrijk dat u de juiste Keim verf gebruikt voor uw verfklus. Op de Keim-Specialist site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van de juiste keuze, kijk vooral ook naar onze Keim advies artikelen. Wilt u liever direct advies, neem dan contact op met de Keim specialist.

Bel ons, mail ons of stuur een whatsapp bericht door op het betreffende icoontje te drukken.

- tel / whatsapp: +31(0)633308690 - contactformulier


filter op prijs
Filter op basis van producteigenschappen:

Merken
Keim Keim verf - Silan Primer

Keim verf - Silan Primer

Silan primer is een Keim primer. Kenmerken zijn o.a. goed hechtende primer, dekkende primer, indringende primer. Hydrofobeermiddel voor de voorbehandeling van minerale ondergronden.

€86,70 Meer informatie