klantenservice

Handleiding Keim verf

Handleiding Keim verf

U wilt uw gevel schilderen met silicaatverf van Keim? De unieke buitenmuurverf van de beroemde Duitse verfspecialist laat zich gelukkig gemakkelijk aanbrengen.

De gevelverf van Keim heeft zeer speciale eigenschappen. Het is een natuurproduct op basis van mineralen. Keim verf kan niet afbladderen omdat ze “versteent” bij het contact met een minerale ondergrond. De verf zorgt ervoor dat de muur blijft ademen wat het binnenhuisklimaat ten goede komt. Keim-producten hebben een matte, kalkachtige uitstraling. De verven van Keim zijn in diverse kleuren leverbaar.

 

Voorbereiding

Voordat u een muur gaat behandelen, moet u deze goed vooraf inspecteren. Zijn er kapotte voegen, dan moet u ze herstellen. Naden en scheuren kunt u dichten door eerst een laag Keim Contact-Plus aan te brengen. Voegen en naden moeten goed drogen voordat u begint met schilderen, wacht na reparatie een maand met verven.

Let verder op zoutuitbloeiingen. Die moet u afborstelen of behandelen met Keim Saltsorb. Verwijder ook eventuele groene aanslag. Dit kan met een mos en algreiniger (verkrijgbaar bij de lokale bouwmarkt). Na het schoonmaken moet de gevel goed drogen voordat u verder gaat.

Alles wat u niet wilt verven zoals goten en kozijnen, moet u afplakken. Het is ook aangeraden beplanting en bestrating af te dekken met folie.

 

Verfsysteem

Afhankelijk van de ondergrond brengt u eerst een primer aan. Een veelgebruikte en zeer goede primer is Keim Silan Primer. Deze is weerbestendig en geeft een uitstekende hechting.

Is het voorstrijkmiddel droog, of is een primer niet nodig, brengt u tenminste twee lagen Keim buitenmuurverf aan. De eerste laag mag u in bepaalde gevallen tot 10% verdunnen met een geschikt verdunningsmiddel. De tweede laag brengt u onverdund aan. Tussen de twee lagen moet minimaal twaalf uur droogtijd (zie ook de gebruiksaanwijzing bij de gekozen verf). Bij gevels die zwaar worden belast door de weersomstandigheden kan een derde laag aanbevolen zijn.

In het algemeen adviseren we de buitenmuur te verven bij een temperatuur tussen 10 en 20 graden. Vermijd direct zonlicht en veel wind.

 

Vrijblijvend persoonlijk advies

Het is belangrijk dat u de juiste Keim verf gebruikt voor uw verfklus. Op de Keim-Specialist site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van de juiste keuze, kijk vooral ook naar onze Keim advies artikelen. Wilt u liever direct advies, neem dan contact op met de Keim specialist.

Bel ons, mail ons of stuur een whatsapp bericht door op het betreffende icoontje te drukken.

- tel / whatsapp: +31(0)633308690 - contactformulier