klantenservice

Waaraan herken je goede gevelverf?

Waaraan herken je goede gevelverf?

Goede gevelverf moet aan een aantal criteria voldoen. Hier leggen we uit welke.

Een buitenmuren verven is toch wel anders dan het schilderen van de wanden in de slaapkamer. Buitenmuren hebben veel meer te lijden. Ze staan bloot aan allerlei weersomstandigheden, aan zonlicht en aan vervuilde lucht. Dat beïnvloedt ook het schilderwerk.

Verf moet passen bij ondergrond

We zeggen het altijd weer: de selectie begint bij het bepalen van de ondergrond. Buitenmuren zijn vaak van baksteen maar er zijn ook gepleisterde gevels en ook houten. Het speelt ook een rol of er al een verflaag op zit. Gelukkig kun je veel soorten muurverf op diverse ondergronden gebruiken, maar het is wel zaak dit te controleren voor aankoop. Dus let op de hechting van de buitenmuurverf!

Weerbestendige gevelverf

Kies ook zeker voor een buitenmuurverf die het Nederlandse weer kan verdragen. Nederland heeft een nat en vochtig klimaat: het kan in juli even hard regenen als in januari. Maar ook de zon kan soms fel schijnen en vergeet ook niet de vorst. Gevelverf moet dit allemaal kunnen verwerken. Dus let op weerbestendigheid van de buitenmuurverf!

Verf die vuil weert

Hoe we verder ook ons best doen om milieuvriendelijk te leven, de lucht zit tegenwoordig vol vervuilende stoffen. Dit is niet altijd zichtbaar maar het heeft wel invloed op muurverf. Een vuilafstotende gevelverf is daarom de beste keuze. Dus let op de technische aspecten van de buitenmuurverf!

Welke gevelverf moet u kiezen?

Bij het kiezen van goede gevelverf is het ook belangrijk te weten hoeveel lagen er aangebracht moeten worden. Soms volstaat één laag. Dit kan het kostenplaatje aardig beïnvloeden. Dus let op de dekking van de buitenmuurverf! Twijfels? Vertel ons van welk materiaal de muur is. Wij adviseren welke buitenmuurverf het meest geschikt is.

Vrijblijvend persoonlijk advies

Het is belangrijk dat u de juiste verf gebruikt voor uw project. Op de site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van de juiste keuze, kijk vooral ook naar onze advies artikelen. Wilt u liever direct advies van onze keim-specialist, het verplicht u tot niets.

Bel ons, mail ons of stuur een whatsapp bericht door op het betreffende icoontje te drukken.