klantenservice

Betonnen muur verven

Betonnen muur verven

Beton wordt veelal toegepast in woningen, restaurants, ziekenhuizen, scholen en andere gebouwen. Zowel binnen als buitenshuis is het een populair product. Alle toepassingen kennen zo hun uitdagingen. Ze moet beton buiten beschermd worden tegen zon, regen en andere weersinvloeden. Maar ook binnen moet het beton tegen een stootje of een vlekje kunnen. Maar hoe waterdicht moet een betonnen buitenwand worden? Iedere toepassing wordt op een andere manier belast.

De levensduur van beton kan verlengd worden door deze te beschermen. Bedenk wel dat beton moet kunnen ademen, als dat niet of onvoldoende mogelijk is dan zal vocht zich ophopen en het beton gaan rotten. Kies dus altijd voor een dampopen product.

Een betonnen oppervlak kan op verschillende manieren behandeld worden. Een transparante toplaag, lazuren maar ook een dekkende verflaag behoren tot de mogelijkheden. Er zijn verschillende mogelijkheden om het gewenste eindresultaat te behalen.

Een transparante toplaag

Beton geeft een industrieel en stoer uiterlijk. Is het beton mooi afgewerkt en wilt u het stoere uiterlijk behouden? Dan zorgt een transparante toplaag voor de juiste bescherming met behoud van het industriële karakter.

Lazuren

Zitten er vlekken of reparaties in het beton, of bestaat het beton niet uit één geheel? Dan is lazuren wellicht een mooie tussenoplossing. Lazuren is het aanbrengen van een semi transparante laag, met anderen woorden zit lazuren simpelweg tussen het aanbrengen van een transparante en dekkende toplaag in. Door het toepassen van deze techniek vallen oneffenheden niet meer op en de betonlook blijft behouden. De transparantie is zelf in te stellen door de verhouding van het product aan te passen.

Dekkende laag

Het beton kan ook geschilderd worden in een dekkende kleur. De uitstraling van een object kan compleet anders worden door beton in een andere kleur te schilderen.

Beton beschermen op een milieuvriendelijke manier

Er zijn veel producten op de markt die het beton kunnen beschermen. Er zijn niet veel producten die dat op milieuvriendelijke en duurzame manier doen. De producten van Keim zijn zeer dampopen en bestaan uitsluitend uit natuurlijke grondstoffen, de producten zijn onbrandbaar en niet gevoelig voor UV straling waardoor het behandelde oppervlak niet verkleurt

Keim betonbeschermingsproducten

Het Keim Concreton systeem is speciaal ontwikkeld voor beton. De lijn van Keim Conreton LSC is uitermate geschikt voor betonnen vloeren (zowel binnen als buiten). Deze kunnen tegen langdurige waterbelasting en zijn bijzonder slijtvast. Om de kwaliteit van het eindproduct te garanderen adviseren wij deze beschermlaag aan te laten brengen door een erkende applicateur

Lazuren met Keim

Voor het lazuren heeft Keim de producten Concreton Base en Concreton Lasur ontwikkeld. Door deze producten met elkaar te mengen kunt u de transparantie zelf instellen. Door eerst een proefvlak op te zetten weet u hoe het eindresultaat wordt.

Beton in een dekkende kleur met Keim

Voor een betonnen wand in een dekkende kleur (zowel binnen als buiten) is het product Keim Concreton-W geschikt. Dit product is beschikbaar in de kleuren van de Keim Exclusief kleurwaaier. Dit is goed zelf te doen, het product is eenvoudig aan te brengen met een roller. Heeft de wand of gevel te maken met extreme weerbelasting? Dan is het product Keim Concreton-C geschikt.

 

Vrijblijvend persoonlijk advies

Het is belangrijk dat u de juiste Keim verf gebruikt voor uw verfklus. Op de Keim-Specialist site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van de juiste keuze, kijk vooral ook naar onze Keim advies artikelen. Wilt u liever direct advies, neem dan contact op met de Keim specialist.

Bel ons, mail ons of stuur een whatsapp bericht door op het betreffende icoontje te drukken.

- tel / whatsapp: +31(0)633308690 - contactformulier